Тернопільські підприємці у квітні будуть звільнені від сплати єдиного податку

Тернопільські підприємці у квітні будуть звільнені від сплати єдиного податку

23.04.20 08:23 0 587
На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про запровадження на території Тернопільської громади заходів підтримки суб’єктів підприємницької діяльності під час дії карантину.

Зокрема, у разі підтримання даного рішення на найближчій сесії Тернопільської міської ради, платники єдиного податку першої і другої груп, яким наразі заборонено здійснювати діяльність, будуть звільнені від сплати податкових зобов’язань по єдиному податку за період з 1 по 30 квітня 2020 року.

«Оскільки місцеві органи самоврядування мають право самостійно приймати рішення щодо встановлення ставок податків, а також враховуючи те, що основна кількість суб’єктів господарювання у місті – це платники єдиного податку 1 і 2 груп, які через вимушений карантин на даний час не мають можливості здійснювати підприємницьку діяльність, вирішено: з 1 квітня до 30 квітня 2020 року встановити нульову ставку для платників єдиного податку 1 і 2 груп, яким заборонено здійснювати діяльність у період карантину », - пояснює очільник Тернополя Сергій Надал.

Міський голова наголошує, що звільнені від сплати єдиного податку суб’єкти господарювання, які під час карантину вимушено припинили свою діяльність, а саме: закрили магазини, об’єкти торгівлі/надання послуг і не функціонували. (суб’єкти господарювання, на яких поширюються обмеження, визначені підпунктом 8 п.2 Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року).

Таким підприємцям необхідно до 1 липня 2020 року подати до органів податкової служби відповідну заяву щодо застосування пільг і зазначити вид підприємницької діяльності та місце її здійснення.

Важливо, що сплачені суми єдиного податку за квітень 2020 року суб’єктами господарювання будуть зараховані органом державної податкової служби в рахунок майбутніх платежів. У разі продовження карантину вище зазначений термін може бути продовжено.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заарештований у Росії ...
Наступна новина: Суд заарештував бойовика ...

КОМЕНТАРІ