Заарештований у Росії «COVID-дисидент» оголосив голодування

Заарештований у Росії «COVID-дисидент» оголосив голодування

23.04.20 08:20 0 628
У російському регіоні Північна Осетія оголосив голодування в СІЗО так званий «COVID-дисидент» Вадим Чельдієв. Раніше суд заарештував його на два місяці за звинуваченням у нападі на поліцейського, повідомляє проєкт Радіо Свобода Кавказ.Реалії.

Суд також оштрафував активіста на 75 тисяч рублів (це близько 28 тисяч гривень) у справі про фейки щодо коронавірусу. За версією слідства, 18 квітня під час конвоювання Чельдієва до Москви він вдарив одного з поліцейських, що сиділи з ним у машині. Активіст стверджує, що один співробітник поліції вдарив іншого, щоб інсценувати напад.

Опозиційний активіст і колишній оперний співак Вадим Чельдієв неодноразово закликав жителів Північної Осетії до протесту проти чинної місцевої влади. Одним із приводів для його звернень стали запроваджені в регіоні карантинні заходи. Він вважає, що влада завищує число заражених, а саму епідемію називає результатом міжнародної змови, в якій нібито бере участь і російська влада. Саме Чельдієву належить ініціатива провести у Владикавказі масовий неузгоджений мітинг 20 квітня. Місцеві жителі вимагали відставки голови Північної Осетії В'ячеслава Бітарова. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У багатьох країнах світу відбуваються протести проти обмежень у зв'язку з COVID-19

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ройтбурд просить МОЗ ...
Наступна новина: Тернопільські підприємці у ...

КОМЕНТАРІ