"Веропирен": як індійський БАД видають за чудодійні ліки від гіпертонії вітчизняного виробництва

23.04.20 14:09 0 7207

Нещодавно гортаючи новинні сайти я наштовхнувся на цікаву статтю під кричущою назвою: "Пенсионеры - отработанный материал, пусть мрут, их не жалко. Если не давление с сердцем, так что-то еще их убьет. Нет смысла тратить деньги на стариков!". Зайшовши на сайт https://pravonavladu-tsn.official-sale.net/ я відразу не звернув увагу на його назву. Зовні він був дуже схожий на офіційний сайт ТСН, але це виявився гарно замаскований шахрайський сайт.

Зрештою прочитавши статтю я був у захваті, що препарат "Веропирен", виробництва "Інституту Серця" під керівництвом професора Бориса Тодурова, вартість виробництва якого становить 17 тисяч гривень будуть роздавати українцям безкоштовно. Знизу статті були коментарі багатьох людей, які планують чи вже купили цей препарат, а також ведучої Наталії Мосейчук.

Все це викликає довіру у середньостатистичної людини. Ну а якщо ще ця людина, чи її близькі хворі на гіпертонічну хворобу, то скоріше за все вони відразу захочуть спробувати на собі цей диво-засіб. Але чи багато людей можуть собі дозволити придбати його за 17 тис. гривень? Напевно ні... Але тут на сайті відразу є рятувальний круг — форма з замовленням безкоштовного препарату, який профінансувала держава. Правда препарату лишилось не багато всього 44 упаковки. Тому, звісно ж, потрібно поспішати та не упустити свій шанс!

Журналістське розслідування

Я вирішив перевірити все, і не довго думаючи, ввів свої контактні дані (ім'я + телефон) у відповідні поля.



Довго чекати не довелося. Через 3 хвилини мені зателефонували +380676181768 (згодом телефонували й з інших номерів, скоріше за все там цілий колл-центр). Людина по той бік слухавки представилась Павлом. Він запитав кому саме потрібен препарат, як довго проблеми з судинами й чи приймає хворий таблетки від тиску. Здавалось би нічого підозрілого. І ось прийшла черга до самого замовлення. І тут все почало бути схожим на телемаркетинг.

Мені озвучили, що є 3 курси: повний, середній та профілактичний. Різниця між ними лише у кількості пачок "Веропирену" і тривалості "лікувального" ефекту (в повному курсі він складає чи то 5, чи то 10 років). Вся розповідь ефективності препарати, який омолоджує судини навіть людей пенсійного віку, була схожа на гарну казку. Я зупинив свій вибір на середньому курсі. Тоді Павло сказав, що у нього входить 2 упаковки, які оплатила держава, і 4 які потрібно придбати за власний кошт. Я було засумував, але коли він озвучив вартість цих 4 упаковок — насторожився (це була сума 1520 гривень). Дуже цікаво, як препарат собівартість якого 17 тисяч гривень продають за 380 грн? Ось я і вирішив це з'ясувати і почав розслідування. Замовлення було оформлене 14 квітня. Посилка була відправлена з Києва у Рівне і прибула на наступний день.

Посилку я спеціально не забрав, хотів подивитися, як себе буде поводити відправник. В той же день мені пришла SMS із наступним змістом:

Аналогічні SMS я отримував до 18 квітня. А далі почалось саме цікаве.

Хронологія:

18 квітня та 19 квітня я отримав SMS наступного змісту:

20 квітня я отримав SMS наступного змісту:

Тоді я вирішив звернутися в "Інститут серця" і з'ясувати чи мають вони якесь відношення до препарату "Веропирен". На що отримав офіційного листа:

Далі, я зайшов на сайт http://www.drlz.com.ua/ ("Державний реєстр лікарських засобів України") та ввів в полі пошуку "Веропирен" - ніякого препарату з подібною назвою там не виявилось:

Після цього я ввів в пошуковику "Веропирен". На сторінці результатів пошуку вибило лише один засіб Veropiren він же "Веропирен" (Капли от гипертонии) індійського виробництва. При чому, це біологічно активна добавка, а не лікарський засіб.

Зрештою 21 квітня я вирішив піти на Нову пошту і переглянути, що саме за препарат мені вислали. І як я і думав в упаковці був дійсно "Веропирен", але не вітчизняного виробництва, а індійського. До речі, вартість індійського "Веропирену" складає від 120 до 270 гривень. Враховуючи, що шахраї продають біодобавку по 380 грн — заробіток приблизно 110-260 гривень з упаковки за мінусом безкоштовних упаковок.

Зрештою від посилки я відмовився попередньо сфотографувавши надісланий мені препарат та сертифікат:

Ну і звичайно ж я чекав дзвінка від менеджера, щоб зрозуміти чи закінчиться на цьому дана історія. Зателефонували мені приблизно через 3 години, при чому це була дівчина, а не "мій менеджер Павло". Вона поцікавилась коли я заберу свою посилку. Я відповів, що вже був на відділенні Нової Пошти та відмовився від неї. З іншого боку слухавки я почув:

Згідно зі статтею закону, якою точно вам не скажу, ви зобов'язані забрати посилку...

Я все-таки поцікавився на якій підставі, я зобов'язаний це зробити. У відповідь я почув справжню нісенітницю:

Нова пошта немає права розпоряджатися нашою посилкою і не може нести за неї відповідальність, тому ви маєте оплатити її, та забрати.

Далі я запитав:

Чому мені вислали не лікарський препарат, а біодобавку, що за сертифікатом відноситься до косметичних засобів?

Відповідь:

Згідно з законом, яким не пам'ятаю ви зобов'язані...

Потім я сказав, що "Інститут серця" не випускає ніяких препаратів, в тому числі "Веропирен", який вони продають, і запитав чому замість нього мені вислали індійську біодобавку?

Відповідь була передбачувана:

Я взагалі відповідаю за доставку препаратів, а ви телефонуйте своєму менеджеру, який вам продавав, те що ви замовляли (саме смішно те, що телефонувала вона саме з його номеру +380676181768).

Далі продовжувати розмову я не бачив сенсу, тому попрощався і повісив трубку. Через 2 хв я отримав SMS наступного змісту:

Висновок

З усієї цієї історії можна зробити один гарний висновок:

Прикриваючись іменами добропорядних людей — ведучої ТСН Наталії Мосейчук і професора Бориса Тодурова, шахраї намагаються продавати довірливим людям псевдо чудодійні препарати, які насправді є дешевими індійськими БАДами, а не ліками. І ця схема не єдина, у них є ще з десяток подібних сайтів, які реалізують аналогічні засоби. І в кращому випадку у людини з гіпертонічною хворобою вони просто будуть бездієвими та не викличуть побічних реакцій і ускладнень, а в гіршому...

Саме тому, якщо ви якимось чином потрапите на сайт https://pravonavladu-tsn.official-sale.net/, де розповідають про чудодійний вітчизняний препарат "Веропирен", знайте що дешева індійська біодобавка, яку можна придбати у найближчій аптеці набагато дешевше ніж у цих шахраїв!


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Медичні заклади ...
Наступна новина: Обзор разновидностей ...

КОМЕНТАРІ