Як вибрати постільну білизну?

Як вибрати постільну білизну?

24.04.20 13:29 0 3947

Як відомо, від повноцінного відпочинку залежить наша краса і здоров'я. Комфортний сон із солодкими снами можливий тільки на зручному ліжку з якісною і натуральною постільною білизною. Особливо це стосується дітей. Далі, ми розглянемо на що потрібно звернути увагу при виборі комплекту постільної білизни. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://satin.com.ua/for-child/detskiy-polutorniy/turkey/, в якому безпосередньо можна придбати полуторну постільну білизну турецького виробництва.

Матеріал

Насамперед зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлений комплект білизни. Про це можна дізнатися на упаковці. Найкраще вибирати натуральні тканини:

  • Найбільш популярною вважається сатинова постільна білизна, адже цей матеріал володіє відмінними практичними властивостями.
  • Наступна група — це постільна білизна з ранфорсу. За технологією плетіння, даний вид тканини дуже схожий з бяззю.
  • Далі йде постільна білизна з бязі. Це хороший вибір по співвідношенню якість / ціна.
  • Остання група — це постільна білизна з полікотону. У порівнянні з тканинами, виробленими тільки з бавовняних волокон, полікотон має більш довговічну структуру тканини, стійкість барвників і низьке зминання, а також дає меншу усадку при пранні. Звичайно основною перевагою полікотон є його найбільш прийнятна ціна в порівнянні з перерахованими вище тканинами.

Комплектність

Існує кілька різновидів комплектації постільної білизни. Традиційно — це простирадло, підодіяльник і дві наволочки. Європейський комплект постільної білизни може містити не 2, а 4 наволочки різних розмірів (2 + 2). Крім того, іноді зустрічаються комплекти постільної білизни без простирадла або з одним невеличким. Тому, щоб уникнути подібних сюрпризів, при покупці необхідно уважно вивчити інформацію на упаковці.

Розміри

Комплекти постільної білизни бувають наступних видів:

  1. полуторні;
  2. двоспальні;
  3. сімейні;
  4. євро;
  5. дитячі.

Білизна іноземного виробництва зазвичай має дещо інші розміри, тому варто при покупці звернути на це особливу увагу.

Колір

Виберіть такий колір, який вас заспокоює та налаштовує тільки на найкраще сприйняття світу. Також подивіться з практичної точки зору. Обов'язково зверніть увагу на барвник, і як слід прати комплект постільної білизни.

Наявність спеціального білизняного шва

Знайти його можна на виворітній стороні підодіяльника та наволочки, поряд з простим швом і акуратно обробленими краями. У зв'язку з використанням нових технологій виробництва замість білизняного шва можливий шов, оброблений на швейній машинці «пятинитці» (не менше міцний шов). Нитки, якими прострочена постільна білизна, обов'язково повинні бути, по-перше, міцними, а, по-друге, одного тону з самою білизною.

Запах

Нова постільна білизна ні в якому разі не повинна пахнути фарбою — це вірний показник того, що вона стійка до прання і не злиняє. Також не повинно бути запаху сирості або тим більше хімії. Допустимий легкий запах нового текстилю.

Щільність переплетення (кількість ниток на 1 см²)

Саме ця характеристика відповідає за зносостійкість матеріалу. Якісна та міцна постільна білизна повинна мати показник не нижче 60 плетінь на 1 см². Класифікація виглядає так:

  • низька щільність (20-30);
  • нижче середнього (35-40);
  • середня (50-65);
  • вище середнього (65- 80);
  • висока (85-120);
  • дуже висока (130-280).

Чим щільніша білизна, тим вона довговічніша:

  1. низькою щільністю володіє ситець;
  2. нижче середньої та середньою — бязь;
  3. вище середньої — ранфорс;
  4. високою — перкаль та сатин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Проста та надійна сітка ...
Наступна новина: Доставка квітів: основні ...

КОМЕНТАРІ