На Рівненщині сільському голові однієї із сільських рад повідомлено про підозру за фактом службової недбалості,що призвело до безпідставного вибуття з комунальної власності земельної ділянки

На Рівненщині сільському голові однієї із сільських рад повідомлено про підозру за фактом службової недбалості,що призвело до безпідставного вибуття з комунальної власності земельної ділянки

25.04.20 08:03 0 656
Прокуратурою Рівненської області голові однієї із сільських рад Рокитнівського району 23.04.2020 повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, приблизно у червні-липні 2018 року вказаний посадовець, діючи з порушенням норм земельного законодавства, посвідчив особистим підписом, як сільський голова, рішення сільської ради про затвердження проекту землеустрою щодо передачі особі у власність земельної ділянки комунальної власності для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,23 га, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 100 тис. грн. При цьому, останній не перевірив чи дане питання розглядалося на сесії сільської ради та посвідчив відповідне рішення ради, яке в дійсності депутатами не приймалося.

На підставі зазначеного рішення сесії сільської ради відповідну земельну ділянку передано у власність особі, чим завдано істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристический рюкзак: ...
Наступна новина: 24 учні перемогли на ...

КОМЕНТАРІ