ВВП України впаде на 5% у 2020 році – прогноз НБУ

ВВП України впаде на 5% у 2020 році – прогноз НБУ

25.04.20 10:35 0 1436
Українська економіка скоротиться на 5% у 2020 році «внаслідок карантинних обмежень для подолання пандемії та глобальної кризи», прогнозує Національний банк України. Регулятор також очікує, що економіка «відновить зростання на рівні близько 4% у наступні роки».

«Негативний вплив пандемії на українську економіку очікується відносно короткостроковим, але досить потужним. Карантинні заходи вже зменшили ділову активність, споживання та зайнятість населення. Скорочення глобального попиту також обмежує експортні можливості країни. За нашими оцінками, вплив цих чинників на економіку найвідчутніше позначиться упродовж другого кварталу цього року», – твердять аналітики НБУ і припускають, що «поступове скасування карантинних обмежень зумовить відновлення української економіки в другому півріччі 2020 року».

Минулого тижня у звіті «Перспективи розвитку світової економіки» Міжнародний валютний фонд оприлюднив прогноз падіння реального валового внутрішнього продукту України на 7,7% у 2020 році. Водночас уже у 2021 році ВВП зросте на 3,6%, вважають у МВФ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Great Lockdown: Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння реального ВВП України на 7,7%

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У мусульман почався ...

КОМЕНТАРІ