Що таке реставрація автомобілів?

Що таке реставрація автомобілів?

26.04.20 08:59 0 3637

Якісна реставрація автомобіля вимагає певних знань, інструментів і багато часу. Саме тому коли приходить час для реставрації, багато автовласників вважають за краще звернутися до професіоналів. І не даремно. Компанії, що спеціалізуються на наданні реставраційних послуг, мають спеціальне обладнання, а фахівці володіють необхідною кваліфікацією та досвідом роботи.

Процес реставрації можна умовно розділити на п'ять етапів:

  1. розбирання «догола»;
  2. оновлення кузова;
  3. відновлення «механіки»;
  4. оновлення оздоблення всередині;
  5. відновлення приладів і електрики.

Звичайно, обсяг робіт залежить, в першу чергу, від стану автомобіля. Важливим аспектом є й вік «пацієнта». Але, в цілому, реставрація проводиться саме за цією схемою. Нумо розгляньмо кожен з етапів детальніше.

Розбирання авто

На даному етапі:

  • кузов відділяється від рами;
  • вирізається скло;
  • знімаються двигун і коробка передач;
  • позбавляються від ділянок, пошкоджених корозією.

розбирають шасі та знімають все, що кріпилося до рами, включаючи кронштейни мотора і ресор.
Деколи здійснити розбирання буває зовсім непросто, особливо якщо кузов сильно пошкоджений, тому цей етап робіт може зайняти багато часу.

Реставрація кузова

Іноді кузов практично знищений корозією. Ці місця слід акуратно вирізати, а потім ретельно заварити. Після того, як корозія повністю вилучена, переходять до відновлення геометрії кузова, виставляються зазори. Потреба в цій процедурі неминуче виникає через тривалу експлуатацію або аварій. При необхідності замінюються пороги та вигинаються ланжерон. Вся поверхня очищається від іржі піскоструминним автоматом.

Потім поверхня кузова ретельно шпаклюється. Всі нерівності шліфуються наждачним папером різної зернистості — спочатку великої, потім дрібної. Потім кузовні панелі ґрунтують у 2 шари, причому не можна наносити їх відразу. Спочатку треба нанести антикорозійний склад, а після того, як перший шар висохне, — антигравійний. Кожен з них повинен сохнути 2-3 дні. Тільки після цього наноситься перший шар фарби. Після того, як фарба повністю висохне (на це потрібно близько 2 діб), на поверхню наносять лак, а потім проводять полірування.

Реставрація силової установки

Автомобільне «серце» повністю розбирається. Двигун, коробка, карданні вал, передні + задні мости, рульове управління, гальма ретельно діагностуються. Придатні для подальшої експлуатації частини очищають, промивають гасом і кладуть в електроліт. Процес анодування дозволить протистояти корозії та поліпшить зовнішній вигляд деталей.

Найчастіше заміни потребують:

  1. поршневі кільця;
  2. стартер;
  3. форсунки уприскування палива;
  4. генератор;
  5. фланці;
  6. гільзи блоку циліндрів.

У більшості випадків не обходиться і без розточення блоку. Потім двигун ретельно збирається. Слід повністю перебрати й інші частини силової установки, щоб домогтися заводської потужності. На цьому ж етапі відбувається реставрація колісних дисків і шин. Після закінчення підготовчих робіт автомобіль повністю збирається і починається процес установки комплектації для зручної та комфортної їзди.

Реставрація салону

У салоні діагностуються пошкоджені та зношені внутрішні складові. При необхідності вирівнюються та ґрунтуються панелі під декоративне обтягнення, приклеюють покриття для підлоги, а також натягується стеля.

Для дизайну салону використовуються:

  • шкіра або її замінники;
  • текстиль;
  • пластик.

Реставрація механіки та приладів

Перед цим етапом роботи завершується процес фарбування і лакування поверхні кузова автомобіля. А потім поетапно встановлюються прилади та підключається електрика. Оптичні, скляні й хромовані елементи виготовляються і встановлюються заново.

Висновки

Реставрація автомобіля — копітка і тривала робота. Але якщо вона виконана якісно, то відреставрований автомобіль буде не тільки виглядати, як новенький, але й буде їздити так, немов тільки вчора зійшов з конвеєра.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 114)
Попередня новина: Новий керівник ...
Наступна новина: Важливість обслуговування ...

КОМЕНТАРІ