MH17,Савченко та завербований генерал СБУ: розслідувачі описали біографію полковника ФСБ Єгорова

MH17,Савченко та завербований генерал СБУ: розслідувачі описали біографію полковника ФСБ Єгорова

26.04.20 10:58 0 508
Одним із російських кураторів бойовиків на Донбасі міг бути полковник Федеральної служби безпеки Росії Ігор Єгоров на прізвисько «Ельбрус», йдеться в спільному розслідуванні Bellingcat, російського The Insider та німецького Der Spiegel.

Найбільш ранньою публічною згадкою про «Ельбруса» розслідувачі вважають публікацію сепаратистського блогера та військового кореспондента Бориса Рожина (псевдонім Colonel Cassad) від листопада 2014 року. Він пише, що двоє призначених Москвою військових командирів – «Дельфін» та «Ельбрус» – не змогли об'єднати більш ніж 20 розрізнених підрозділів у межах контрольованого Росією угруповання «ЛНР».

У січні 2015 року Рожин написав, що «Ельбрус» перебуває в Луганську й разом з «Дельфіном», який у Краснодоні, не може створити об'єднану армію угруповань «ДНР» та «ЛНР».

У березні 2016 року видання «Медуза» взяло інтерв'ю в бойовика з позивним «Ілім», який стверджував, що особисто брав українську військову Надію Савченко в полон. За його словами, він передавав «Ельбрусу» кредитки, ключі та записну книжку Савченко.

У Bellingcat зазначають, що на початку 2019 року висунули гіпотезу, що «Ельбрусом» є полковник Ігор Єгоров. Її будували, зокрема, на основі пересувань Єгорова, що були схожими на маршрути полковника ГРУ Олега Іваннікова на прізвисько «Оріон». Останнього вважають одним з московських кураторів під час бойових дій на Донбасі у 2014 році.

Гіпотеза почала набувати підтвердження в листопаді 2019 року, коли Спільна слідча група оприлюднила низку перехоплених телефонних дзвінків, які відбувалися перед тим, як збили літак рейсу MH17 в небі над Донбасом.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ