Володимир Зеленський: Україна однією з перших у світі запроваджує цифрові паспорти

Володимир Зеленський: Україна однією з перших у світі запроваджує цифрові паспорти

26.04.20 12:37 0 2206
Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-презентації впровадження цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному додатку «Дія».

Глава держави нагадав, що на початку лютого було презентовано цей мобільний додаток з доступом до цифрових посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію авто, і це був перший важливий крок у реалізації стратегії «Держава у смартфоні».

«Минуло лише два місяці, і ми робимо другий, не менш важливий і революційний крок – презентуємо цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт, що відтепер також доступні у нашому застосунку «Дія», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що Україна була десятою країною у світі, яка запровадила цифрові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію.

«Тепер станемо одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти, і точно першими, хто надав їм такі ж юридичні права, що мають пластикові чи паперові. Україна – сучасна, Україна – технологічна. І ми щодня це доводимо», – зазначив Глава держави.

За словами Володимира Зеленського, вже українці мають можливість використовувати паспорт у смартфоні в багатьох життєвих ситуаціях: від пред'явлення поліції в умовах карантину до отримання банківських чи державних послуг.

«Я щиро вірю, що після завершення карантину цифровий паспорт стане невід'ємною частиною життя для понад 19,5 мільйонів громадян України, які мають ID-картку чи біометричний паспорт громадянина», – наголосив Президент.

Джерело:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За добу у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ