Важливість обслуговування газових колонок

Важливість обслуговування газових колонок

26.04.20 09:02 0 3852

Газові колонки є практично в кожному домі, особливо, якщо це будови старого формату, коли мало встановлювали електричні моделі колонок. Але незалежно від цього – вони потребують постійного обслуговування.

Важливість обслуговування

Щоб зрозуміти наскільки важливо проводити своєчасно обслуговування – треба зажди керуватися інструкцією, котра додана до самої колонки. Тільки там кожний користувач знайде важливу інформацію по період проведення ТО, а також головні несправності, котрі можуть наступати при відсутності останнього.

Усі роботи по ТО майстри умовно поділяють на 3 основні групи – це дозволить зрозуміти важливість проведення регулярних ТО по обслуговуванню.

  1. Перша група - це регулярні роботи, котрі важливо проводити перед самим початком опалювального, осіннього сезону. Також по завершенню сезонних робіт газові колонки також треба оглянути – як показує практика, літом наприклад їх експлуатують частіше, зимою – рідше.
  2. Капітальне СТ – це роботи, котрі проводять раз на декілька років, спрямовані вони на обслуговування деталей та вузлів, недопущення чи усунення несправності. В рамках робіт також майстри проводять заміну зношених вузлів та деталей, наприклад прокладок, заміна клапанів.
  3. Ремонтні роботи в разі несправності газових колонок. Тут більшість робіт залежить від категорії, та виду самої несправності, наслідків втручання зовнішніх факторів і так далі.

Все це знають наші майстри, тому користувачам не варто залишати несправність на самоплив – важливо пам’ятати, що ви маєте справу з газовим обладнанням, природним газом. А при відсутності уваги – це може привести к тяжкім наслідкам, наприклад отруєнні газом, а також вибуху.

Замовити чистку та обслуговування колонки у Львові можна на сервісі - https://maister-lviv.com/

Але як часто треба проводити?

Як зазначалось раніше – все регламентні роботи треба проводити до початку, а також після закінчення сезонного опалювального періоду. А також в обов’язковому порядку всі роботи проводять при виникненні навіть незначної несправності. При всьому цьому, майже кожний виробник газового котла чи колонки в додатках, та інструкції вказує строки та види робіт, котрі треба проводити с відповідною періодичністю.

Передбачені в обов’язковому порядку виробниками та дії по консервуванню газових колонок та іншого обладнання, якщо останнє довгий проміжок часу не працює. Такі роботи дозволять усунути ризики корозії та розвиток несправностей ключових в системі вузлів та деталей.

Терміни проведення капітального СО встановленні безпосередньо самим виробником – строки встановлюють для кожної моделі и ряду окремо. Наприклад, проведення промивки в системітеплообмінникабажано проводити кожні 4-5 років. Але як кажуть наші майстри – ці строки є умовними и в кожному окремому випадку можуть змінюватись. Такі зміни можуть бути наслідками конструктивних особливостей газової колонки, або ж навіть складом самої газової суміші.

Підбиваючи підсумки важливо зауважити – проведення обслуговування газової колонки важливо проводити, щоб в подальшому неуважність не призвела до зносу, та виходу зі строю побутового обладнання. Так останнє може в подальшому призведе до тяжких наслідків.

Як вибрати майстерню?

Якщо говорити про проведення сервісного обслуговування газової колонки – ці роботи важливо довірити тільки професійним майстрам, котрі мають відповідну підготовку, та дозвіл на проведення робіт з такою групою техніки. Тому при зверненні в відповідний сервіс – важливо перевірити наявність у останнього в штаті сертифікованих майстрів, котрі пройшли відповідну підготовку.

Також наші майстри дають й такі поради в відношенні вибору сервісного центру по обслуговуванню газової колонки. Й тому варто прийняти до уваги наступні пункти.

  • Сам сервісний центр повинен розташовуватися в тому ж регіоні, де й будинок, в котрому встановлена газова колонка – це дозволить знизити витрати на проїзд майстра. А й також важливо пам’ятати – це дозволить провести все ремонтні роботи в короткі строки.
  • Сама майстерня повинна мати всі сертифікати та дозволи на проведення обслуговування та роботи с газовими колонками й обладнанням.
  • При проведенні робіт все центри повинні підписувати договори на виконання тих чи інших робіт по обслуговуванню. В ньому потрібно прописати все роботи, строки, та права, обов’язки сторін.

При цьому більшість сервісних центрів кожному клієнту можуть запропонувати такі види співпраці.

  1. Проведення разових робіт на виконання огляду, ремонту, а також діагностики системи.
  2. Проведення разових ТО, котрі проводять при першому підключенні та запуску газової колонки, та іншого відповідного обладнання.
  3. Підписання договору на проведення річного обслуговування газової колонки.

Всі ці роботи проводить наша майстерня, та штат професійних майстрів, котрі мають відповідні навики та знання на проведення робіт, і все це підтверджено відповідними сертифікатами підготовки та дозволами відповідних служб на відповідні послуги.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке реставрація ...
Наступна новина: Ціни на продукти майже не ...

КОМЕНТАРІ