В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з приводу 34-ої річниці Чорнобильської катастрофи

В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з приводу 34-ої річниці Чорнобильської катастрофи

28.04.20 10:36 0 591
Дорогі тернополяни, українці, друзі!

26 квітня 1986 року у Чорнобилі сталася найбільша у світі техногенна катастрофа.

Частина території України стала непридатною для проживання, ми втратили тисячі людських життів. Десятки тисяч українців стали вимушеними біженцями.

Слово «Чорнобиль» стало синонімом безпрецедентної мужності та героїзму пожежників, військових, мобілізованих робітників різних галузей, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до ліквідації аварії та її наслідків.

Їх приклад став уроком боротьби з катастрофою для наступних поколінь. Подібно до героїв-чорнобильців в Україні і світі на передовій боротьби з новою катастрофою – епідемією вірусу COVID-19 стоять медики, волонтери, працівники, що забезпечують життєдіяльність міст.

Чорнобиль - це не лише урок героїзму, але й історія великої брехні, злочину комуністичної влади проти людства. Радянська пропаганда применшувала загрозу, закликала виходити на першотравневі паради, брехала, що це звичайна аварія, наслідки якої будуть ліквідовані за кілька днів. Жахливі наслідки цього відчуваються не одним поколінням. Тисячі втрачених людських життів, скалічені долі, безлюдні села і міста, знищена природа, зруйнована екологія.

Тому Чорнобильська катастрофа стала для нас і для всього людства уроком правди. Чесний діалог влади і народу, розкриття інформації про реальний стан справ і справжню небезпеку допоможуть зберегти життя людей та перемогти пандемію.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю героїв-чорнобильців, які врятували світ у 1986 році. Дякуємо всім, хто стоїть на передовій боротьби з епідемією у 2020 році.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою

міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Режим роботи дитячих ...
Наступна новина: Євро посилився на 9 копійок ...

КОМЕНТАРІ