Учасники онлайн-проєкту з відкритих даних «Open Data Campus. Тернопіль» презентували фінальні ідеї

Учасники онлайн-проєкту з відкритих даних «Open Data Campus. Тернопіль» презентували фінальні ідеї

28.04.20 08:19 0 490
В рамках проєкту «Open Data Campus» чотири команди впродовж тижня працювали над ідеями нових сервісів - проектів на основі відкритих даних Тернополя. 25 та 26 квітня, після завершення тижневого навчання, учасники представили напрацьовані концепції ідей.

Відтак, на розгляд журі, були представлені проєкти:

— Проєкт «Zodchyi» - про ефективне енергоспоживання. Основна ідея проєкту - створення системи моніторингу та аналізу, яка б дала можливість слідкувати за споживанням енергоресурсів та їх ефективним використанням.

— Проєкт «Місто відкрите для всіх» дасть можливість зробити Тернопіль більш відкритим і доступним, адже за допомогою спеціального мобільного додатку люди з інвалідністю та моломобільні групи населення зможуть дізнатися про доступність різних локацій.

— Проєкт «ЯН Тарновський» чат – бот екскурсовод. Це віртуальний екскурсовод для туристів, що дає можливість дізнатися про історію міста, музеї, локації, де проходять ярмарки та спортивні події, а також пошук місця ночівлі тощо.

— Проєкт «Ternopil Medical» - це портал, на якому можна знайти корисну і доступну медичну інформацію. Сервіс дозволяє отримати наступну інформацію: забезпечення лікарень обладнанням, благодійну допомогу, графік роботи лікарів та номер телефону робочого медичного кабінету, останні новини у сфері медицини тощо.

Міський голова Сергій Надал висловив подяку всім учасникам та менторам проєкту «Open Data Campus. Тернопіль» та зазначив, що усі чотири команди гідні того, аби їх ідеї були реалізовані і стали частиною простору відкритих даних, адже завдяки новаціям на основі відкритих даних місто може стати ще більш комфортним та відкритим.

За результатами роботи «Open Data Campus» переможцем визначено проєкт «Медичний портал Тернополя».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Британський прем’єр одужав ...

КОМЕНТАРІ