Пік захворюваності на COVID-19 у Тернополі лише попереду

Пік захворюваності на COVID-19 у Тернополі лише попереду

28.04.20 13:00 0 1199
Про це наголосили медики Тернополя під час засідання оперативного штабу. Лише на початку травня ми зможемо спостерігати реальну «картину» захворюваності на COVID-19.

Як розповідає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, у медичних закладах міста на 47-ий день карантину ситуація виглядає так:

* від початку карантину зареєстровано 44 жителі Тернополя з діагнозом COVID-19, серед яких: 38 хворих, 6 осіб вилікувалися. 1 пацієнт, який знаходився на амбулаторному лікуванні, вже одужав.

* 30 хворих на коронавірусну інфекцію перебувають на амбулаторному лікуванні. В них спостерігається легкий перебіг хвороби. Пацієнти постійно повідомляють про свій стан сімейних лікарів.

* В інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги перебуває 8 хворих. 1 пацієнт перебуває на спеціальному лікуванні в Тернопільській міській дитячій лікарні.

* Всього з підозрою є 3 пацієнти: 2 в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги і одна дитина в міській дитячій лікарні.

* Загалом, в лікарні швидкої допомоги на стаціонарному лікуванні перебуває 19 пацієнтів, у т.ч. з області.

* В дитячій міській лікарні перебуває 1 дитина із мамою.

* У міській лікарні №3 перебуває 21 особа на обсервації.

* На самоізоляції перебуває в Тернополі 467 пацієнтів.

* На обсервації в Тернопільській лікарні №3 до роботи буде залучений психотерапевт, який з усіма пацієнтами проводитиме психотерапевтичні бесіди.

* Продовжується експрес-тестування цільових груп ризику.

* В пацієнта, який перебував на амбулаторному лікуванні і одужав, лише на 35-ту добу ПЛР-тест показав негативний результат. В людей, які перебувають на амбулаторному лікуванні, спостерігаються асимптомний або безсимптомний перебіг захворюваності і вони вважаються носіями вірусу.

Як повідомив головний епідеміолог Володимир Паничев, про пом’якшення карантинних норм поки мови йти не може, оскільки минуло небагато часу від Великодніх свят, під час яких люди нехтували карантинними нормами.

Позитивні зміни спостерігаються лише завдяки діючим обмежувальним заходам.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За кошти ДФРР на ...
Наступна новина: На Тернопільщині одужали 70 ...

КОМЕНТАРІ