COVID-19 у світі: кількість хворих наблизилась до 3 мільйонів,країни полегшують обмеження

COVID-19 у світі: кількість хворих наблизилась до 3 мільйонів,країни полегшують обмеження

28.04.20 09:08 0 498
За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 27 квітня загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 у світі наблизилась до трьох мільйонів (2 971 477), понад 865 тисяч – одужали, 206,5 тисяч померли. Низка країн вже почали полегшувати введений для запобігання поширенню коронавірусної інфекції карантин.

Водночас критики такого рішення вказують на ймовірне недооцінення масштабів пандемії, підозри на заниження даних щодо захворюваності і обмежений доступ до тестування та подекуди безсимптомність інфекції.

Скептики підозрюють, що Китай, звідки коронавірус поширився на всю планету, подає недостовірні дані – 27 квітня в країні з населенням 1,4 мільярда осіб було зареєстровано всього три нові випадки коронавірусу. За офіційними даними, число інфекцій в країні становить близько 83 тисяч, смертельних випадків – 4633.

У західних країнах число смертей демонструє ознаки зниження, карантинні обмеження поступово зменшують, щоб відновити розвиток економіки.

У США, що є найбільш постраждалою від COVID-19 країною світу з майже 1 мільйоном підтверджених випадків і більш ніж 55 000 смертельних, ще одна група штатів підготувалася цього тижня послабити обмеження через коронавірус на тлі зростання безробіття. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Технології проти коронавірусу: як роботи, «Фейсбук» та мобільні застосунки долають пандемію

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В. о. міністра освіти ...

КОМЕНТАРІ