Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Рівне за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та невиконання рішення суду

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Рівне за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та невиконання рішення суду

29.04.20 09:50 0 513
Рівненською місцевою прокуратурою 28.04.2020 затверджено та направлено до Рівненського міського суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 56-річного жителя м. Рівне за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та невиконання рішення суду, що набрало законної сили (ч. 1 ст. 197-1, ч. 1 ст. 382 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа, незважаючи на припинення терміну дії договору оренди земельної ділянки, яка попередньо була у користуванні ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» по вул. Данила Галицького в м. Рівне, починаючи з березня 2016 року, діючи у власних інтересах, умисно, самовільно зайняла частину земельної ділянки комунальної власності площею 1,5 га, шляхом облаштування на ній вольєрів для собак та їх утримання в значній кількості на прилеглій території.

Незаконними діями особи завдано шкоду власнику земельної ділянки – Рівненській міській раді на загальну суму понад 126 тис. гривень.

Крім того, вказаний громадянин, діючи умисно, не вжив передбачених законом заходів до виконання рішення Рівненського міського суду від 20.10.2016 у справі за позовом Рівненської міської ради, яке набрало законної сили 18.01.2018, щодо звільнення зазначеної земельної ділянки, шляхом знесення розподільника собак, а продовжував її використання у своїх власних інтересах.

Досудове розслідування у провадженні здійснювалось слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення) у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівень довіри росіян до ...
Наступна новина: Ціна нафти Brent знову ...

КОМЕНТАРІ