Підприємці Тернополя разом з міською радою працюватимуть над планом виходу малого та середнього бізнесу з карантину

Підприємці Тернополя разом з міською радою працюватимуть над планом виходу малого та середнього бізнесу з карантину

29.04.20 10:26 0 630
Власники малого та середнього бізнесу Тернополя, які через карантинні обмеження опинились в скрутному становищі, разом із міською радою працюватимуть над планом виходу з карантину.

Як наголосив очільник Тернополя Сергій Надал, практично всі обмеження, які введені через карантин, прийняті на рівні Уряду. Враховуючи побажання підприємців та можливості, які є в місті, запропоновано створити робочу групу та спільно працювати в напрямку виходу з карантину. Це передбачає скасування тих чи інших карантинних обмежувань у місті, початок діяльності певних об’єктів господарювання.

«Усі підприємці повинні розуміти, що вони, як роботодавці, власники того чи іншого бізнесу, беруть повну відповідальність за безпеку своїх працівників та за безпеку обслуговування тернополян. Навіть якщо захворюваність триватиме протягом всього року, це не зніматиме відповідальності з підприємців у дотриманні необхідних вимог. Потрібно забезпечити відновлення повноцінного функціонування економіки міста, надати робочі місця та сплачувати належні податки, - зазначив Сергій Надал. – Те, що було в компетенції міської ради - нами зроблено. Ми звільнили від сплати за оренду комунального майна, прийняли рішення про звільнення від сплат єдиного податку для підприємців 1 і 2 груп, які припинили свою діяльність і закрились на період вимушеного карантину. Решта заходів потрібно робити спільно, звертаючись до керівництва держави. Завдяки розумінню підприємців нам вдалось втримати режим карантину, хоча вони також мають збитки і не отримують очікуваного доходу.»

Підприємці висловили свої думку і очікують подальших дій, аби уряд прийняв рішення щодо пом’якшення карантинних норм. За їхніми словами, потрібно спільно діяти для покращення економічної ситуації в місті та тих, хто залишився без жодного джерела доходу.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина отримає ...
Наступна новина: В чем польза сказок в ...

КОМЕНТАРІ