У Туркменистані чиновницям заборонили фарбувати волосся,нарощувати вії і робити манікюр

У Туркменистані чиновницям заборонили фарбувати волосся,нарощувати вії і робити манікюр

29.04.20 09:25 0 507
Для чиновниць і співробітниць бюджетних установ Ашгабату запровадили обмеження на зовнішній вигляд, повідомляє туркменська служба Радіо Свобода – Радіо Азатлик.

Співробітницям бюджетної сфери, в тому числі викладачкам шкіл і вишів, заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, манікюр і педикюр.

Також жінкам заборонили носити на роботу «широкі коміри, пишні національні візерунки». На думку влади, їм краще носити «вузькі, прості і скромні» коміри.

Як повідомляють ЗМІ, спочатку заборона торкнулася лише держустанов Геоктепинського етрапу (району), але незабаром такі вимоги почали висувати і в інших регіонах країни, в тому числі в школах Ашгабату.

«На зборах [у школах] не дають виразних пояснень причин нових заборон. Але громадяни, обговорюючи це між собою, говорять про чергову спробу влади одягнути жінок однаково, пояснюючи це національними традиціями. З іншого боку, на думку жінок, влада таким чином хоче чинити тиск на сферу косметичних послуг, ціни на які останнім часом дуже зросли», – розповіло джерело Радіо Азатлик. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Із буклетів МОЗ Туркменистану зникло слово «коронавірус»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі козівська ...
Наступна новина: Курс валют на 29 квітня: ...

КОМЕНТАРІ