Конфлікти і стихійні лиха спричинили рекордну кількість внутрішньо переміщених осіб у світі – оглядачі

Конфлікти і стихійні лиха спричинили рекордну кількість внутрішньо переміщених осіб у світі – оглядачі

29.04.20 11:31 0 1281
Близько 201,4 мільйона людей були змушені покинути свої домівки в результаті конфліктів і стихійних лих у своїх країнах в 2019 році. Як йдеться у звітах моніторингових організацій 28 квітня, ситуацію загострює також пандемія коронавірусу.

У Міжнародному центрі моніторингу внутрішнього переміщення (IDMC) і Норвезькій раді у справах біженців повідомили, що нові переміщення за минулий рік показали рекордний показник – 50,8 мільйона людей в десятках країн, що вимушено покинули свої помешкання.

Число внутрішньо переміщених осіб стало вищим за близько 26 мільйонів осіб, які перетинали кордони як біженці.

«Внутрішньо переміщені особи часто є дуже вразливими людьми, що живуть в переповнених таборах, аварійних притулках і неформальних поселеннях, практично не мають доступу до об'єктів охорони здоров'я», – сказала директор Центру моніторингу внутрішнього переміщення Білак.

За її словами, надалі глобальна пандемія коронавірусу зробить цю категорію ще більш уразливими.

«Це поставить під загрозу їхні і без того небезпечні умови життя, ще більше обмеживши доступ до основних послуг і гуманітарної допомоги», – сказала вона. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад 13 тисяч біженців перебувають на кордоні Туреччини з Грецією – ООН

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня залишається ...
Наступна новина: Global Film Festival: ...

КОМЕНТАРІ