Парламент Сербії підтвердив запровадження надзвичайного стану та декрети,які уряд ухвалив під час нього

Парламент Сербії підтвердив запровадження надзвичайного стану та декрети,які уряд ухвалив під час нього

01.05.20 15:20 0 2881
Парламент Сербії на позачерговій сесії підтвердив запровадження надзвичайного стану та декрети й укази уряду які були ухвалені від 15 березня, повідомляє кореспондент Радіо Свобода 30 квітня.

Надзвичайний стан був запроваджений спільним рішенням президента Александра Вучича, спікера парламенту Майї Ґойкович й голови уряду Ани Брнабич. Влада тим часом ухвалила 44 декрети, якими обмежуються права громадян, ребаланс бюджету, укази про надання фінансової допомоги господарським суб'єктам.

Читайте також: У Сербії першотравневі свята святкуватимуть у карантині – уряд?

Ухвалили й рішення надати всім повнолітним громадянам одноразову донацію на суму 100 євро. Депутати від опозиції бойкотували голосування, хоча деякі з них взяли участь у дебатах й піддали критиці більшість заходів уряду.

Влада тим часом послабила деякі заходи спрямовані для захисту від коронавірусу. Відкриті парки, базари, перукарні й фітнес центри. Починаючи з 4 травня будуть відкриті кав?ярні, великі торгові центри й міський транспорт, з 11 травня – дитячі садочки.?

Президент Вучич заявив, що надзвичайний стан ймовірно буде скасований наприкінці наступного тижня.

Читайте також: У Сербії розпочалися вечірні «домашні» протести проти влади й президента?

На пропозицію глави держави уряд виніс рішення, згідно з яким в час першотравневих свят комендантська година буде тривати від 18.00 години 30 квітня до 5.00 години 2 травня. Раніше виголосили, що «домашній арешт» триватиме до ранку 4 травня. Це викликало масові протести на суспільних меражах та у вечірніх годинах на балконах будинків.

Людям, старшим від 65 років, допускають 60-хвилинну прогулянку під час комендантської години, щонайбільше 600 метрів від помешкання.

Станом на 29 квітня на COVID-19 в Сербії захворіли 8724 особи, померли 173 людини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ФРС США повідомить про ...
Наступна новина: ВВП США впав на 4,8% в ...

КОМЕНТАРІ