AI заявляє про зростання випадків порушень прав у період пандемії коронавірусу,зокрема в Україні

AI заявляє про зростання випадків порушень прав у період пандемії коронавірусу,зокрема в Україні

01.05.20 11:13 0 478
У «Amnesty International Україна» відзначили зростання випадків порушень прав людини в період пандемії коронавірусу та запровадження карантинних обмежень у країнах Східної Європи та Центральної Азії, зокрема в Україні.

«В Україні доступ до послуг підтримки для осіб, які пережили побутове насильство, обмежений з моменту введення суворих карантинних заходів. Наприклад, фінансовані урядом відділення безкоштовної юридичної допомоги, на які можуть розраховувати багато постраждалих, перейшли до надання тільки дистанційних консультацій , що зробило їхні 35 послуг недоступними для постраждалих від домашнього насильства, які не можуть розповісти про свою ситуацію, залишаючись в одній квартирі зі своїм кривдником. Доступ до притулків також став ускладненим, оскільки жертви насильства все ще повинні надати підтвердження про медичний огляд, щоб бути прийнятими», – йдеться в повідомленні на сайті організації.

Вказується, що контроль за дотриманням заходів карантину вплинув на навантаження та пріоритети патрульної поліції України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Правозахисники називають «репресивними» заходи з протидії COVID-19 у Росії та інших країнах

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині від ...
Наступна новина: На Тернопільщині через два ...

КОМЕНТАРІ