День пам’яті та примирення у Тернопільській області відзначатимуть онлайн

День пам’яті та примирення у Тернопільській області відзначатимуть онлайн

01.05.20 10:57 0 587
8 травня - День пам'яті та примирення і 75-та річниця Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. Цьогоріч через карантинні обмеження заходи відбуватимуться в онлайн-режимі.

«Ми просимо жителів Тернопільщини відповідально поставитись до вшанування пам'яті полеглих за волю України, борців проти нацизму. Згадати їхній подвиг вдома під час онлайн-молитви, не порушуючи карантинних обмежень. Також закликаємо 8 травня долучитися до акції «Перша хвилина миру» - запалити о 23:01 хв. у своїх домівках свічку пам'яті на згадку про жертв війни та першу хвилину миру, яка відбулась у цей час в 1945 році. Це час, коли вперше за довгі шість років Другої Світової війни, було припинено вогонь», - наголосив Віктор Устенко.

Щоб висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності на Тернопільщині запланували ряд заходів, зокрема:

онлайн-екскурсію тематичними музейними експозиціями, які відображають події Другої Світової війни на Тернопільщині;

онлайн «Уроки пам'яті» для школярів та студентів області, присвячені подіям Другої Світової війни;

онлайн майстер-класи з виготовлення червоних маків – символів Дня пам'яті і примирення.

Також запланована онлайн зустріч голови Тернопільської облдержадміністрації Володимира Труша з керівництвом обласних ветеранських організацій.

Нагадаємо, що на Тернопільщині щорічні разові виплати грошової допомоги до 5 травня отримали ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертви нацистських переслідувань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ціни на нафту різко зросли
Наступна новина: Очільник Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ