Очільник Тернопільщини провів робочу зустріч з головою обласної ради профспілок

Очільник Тернопільщини провів робочу зустріч з головою обласної ради профспілок

01.05.20 11:02 0 466
Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш зустрівся з головою обласної Тернопільської обласної ради профспілок Андрієм Присяжним.

«Ми з вами є партнерами, адже ваше завдання — стояти на сторожі захисту прав наших працівників. Ви — це своєрідна проміжна ланка між працівником та роботодавцем, яка допомагає вирішити конфлікт за столом переговорів, у ході конструктивної розмови», — підкреслив Володимир Труш.

У свою чергу Андрій Присяжний відзначив, що йому імпонує незалежна позиція очільника області, а також те, що він цілком обізнаний стосовно функцій, прав та повноважень профспілки.

Серед іншого мова йшла про необхідність модернізації теперішнього трудового законодавства, створення умов для роботи приїжджих заробітчан, проблему відтоку трудового потенціалу та погашення заборгованості із заробітної плати.

«Обласна рада профспілок дасть письмові пропозиції щодо майбутньої взаємодії. Зокрема, існуючі проблеми в області у сфері соціально-трудових відносин, а також шляхи їхнього вирішення. Крім того, наше бачення розвитку соціального діалогу і формування нової редакції нашої територіальної угоди, яка підписується на чотирьох сторонній основі: між облдержадміністрацією, облрадою, спільним представницьким органом роботодавців області та обласною радою профспілок», — підсумував Андрій Присяжний.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ