На Тернопіллі певні послаблення карантину очікуємо вже найближчим часом,— Віктор Устенко

На Тернопіллі певні послаблення карантину очікуємо вже найближчим часом,— Віктор Устенко

01.05.20 12:31 0 638
Завдяки тому, що Уряд вчасно прийняв рішення запровадити карантинні заходи, нам вдалося уникнути різкого спалаху захворювання на коронавірус. Ми маємо лише спорадичні вогнища захворювання і повністю контролюємо ситуацію. Про це наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

Нагадаємо, вчора до обласної державної адміністрації звернулися приватні підприємці, які влаштували у Тернополі автопробіг за відновлення роботи малого та середнього бізнесу.

«На сьогоднішній день спостерігається повільний ріст захворюваності. Він прогнозований і контрольований. У той же час розуміємо, що підприємці повинні підтримувати свій бізнес, адже економіка у нас працює для людей», — зазначив Віктор Устенко.

Підприємці передали звернення до Президента, щоб вже з 1 травня зняти обмеження й запустити весь бізнес країни за умови дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Крім того, вони вимагають на законодавчому рівні скасувати податки для бізнесу, якому було заборонено вести підприємницьку діяльність в період карантину, а також запровадити мораторій на перевірки бізнесу, до проведення реформи контролюючих органів. Також підприємці хочуть, аби влада терміново скасувала фіскалізацію мікропідприємництва і кримінальний «кешбек», запроваджений нормами законів 128-ІХ та 129-ІХ, шляхом ухвалення законопроектів 2644, 2645, а ще запровадила пільгове кредитування для мікробізнесу з однозначними, простими і чіткими умовами видачі.

«Уряд пропонує чіткі кроки щодо пробудження економіки, які впроваджуватимуться по завершенню карантину. Крім того, певні послаблення очікуємо вже найближчим часом. На засіданні Уряду планують затвердити спеціальну процедуру роботи ринків. Відтак можливо вже у наступну середу, 6 травня ринкам буде дозволено відновити свою діяльність, — прокоментував заступник голови ТОДА. — А передчасно припинити карантинні заходи означає все напрацьоване звести нанівець. Умовно кажучи, це коли хворий, приймаючи антибіотики, почувається краще і вирішує перервати своє лікування».

Віктор Устенко наголосив, що всім необхідно дочекатися 11 травня — офіційного завершення карантину й не піддаватися впливу окремих політичних маніпуляцій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Німеччина заборонила ...

КОМЕНТАРІ