Трамп пов’язав виникнення коронавірусу з діяльністю лабораторії у Китаї

Трамп пов’язав виникнення коронавірусу з діяльністю лабораторії у Китаї

04.05.20 13:55 0 586
Президент США Дональд Трамп заявив про докази, які дають йому «високу ступінь впевненості» в тому, що коронавірус був отриманий з китайської вірусологічної лабораторії.

Виступаючи в Білому домі 30 квітня, Трамп сказав, що бачив докази, але відмовився повідомити подробиці, додавши: «Я не можу вам цього сказати. Мені не дозволено вам це говорити».

Такі заяви американського президента, ймовірно, збільшать розбіжності між Сполученими Штатами і Китаєм щодо походження коронавірусу. Адже Трамп повторив припущення, що коронавірус міг бути запущений через помилки в лабораторії в Ухані.

Водночас Трамп відмовився сказати, чи вважає китайського лідера Сі Цзіньпіна відповідальним за, як вважають Штати, дезінформацію про появу коронавірусу.

Трамп заявив про можливість того, що Китай або не зупинив вчасно первісний спалах коронавірусу, або дозволив вірусу поширитися, і пригрозив Пекінові введенням нових мит. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС заперечує, що пом'якшив звіт про поширення Китаєм та Росією дезінформації про коронавірус

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пом’якшення карантину в ...
Наступна новина: У Мукачеві вирішили ...

КОМЕНТАРІ