Хворих на COVID-19 в одеському СІЗО не знайшли

Хворих на COVID-19 в одеському СІЗО не знайшли

04.05.20 16:33 0 1581
В одеському слідчому ізоляторі на коронавірус перевірили півтори сотні людей, але жоден з них не хворий на COVID-19. Про це Радіо Свобода повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

«Ми перевірили усі зразки, але підтверджених діагнозів ні в кого немає. Ще два зразки були на перестановці, проходила додаткова перевірка, але всі результати негативні», – розповів Гончаров.

Перевірки зразків проводились в одеській лабораторії МОЗ та лабораторії протичумного інституту.

Перевірку в слідчому ізоляторі почали після повідомлень ЗМІ про можливе захворювання на коронавірус у двох громадян Молдови, які очікували в одеському СІЗО на екстрадицію. 23 квітня українські ЗМІ із посиланням на джерела в МВС повідомляли, що в обох громадян Молдови виявили коронавірус. Аналізи на коронавірус в одеському слідчому ізоляторі взяли 24 квітня, при чому, за інформацією Радіо Свобода, дві третини перевірених на коронавірус були працівниками СІЗО та конвоїрами. Решта – заарештовані.

У пресслужбі Південного міжрегіонального управління установам виконання покарань в коментарі Радіо Свобода зазначили, що поки не мають навіть офіційного підтвердження про наявність COVID-19 у двох підозрюваних, яких 21 квітня екстрадували з України в Молдову. До моменту екстрадиції обидва утримувалися в Одеському СІЗО, на поверсі для іноземних громадян.

Обидва екстрадованих, громадяни К. і Х., підозрюються в скоєнні злочинів і на території Молдови, і на території України, зокрема в крадіжках у великих і особливо великих розмірах, говорять в поліції. Як повідомляли раніше в пресслужбі Південного міжрегіонального управління, по прибуттю до ізолятора К. і Х. були поміщені в спеціальні карантинні камери. Під час утримання в СІЗО заарештовані пройшли медичні огляди, скарг на здоров'я не надходило. Симптомів захворювання на COVID-19 в арештантів К. і Х. не було, тому тестування не проводилось. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП відкрив провадження за фактом ймовірного недотримання правил карантину у Київському СІЗО

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Организация грузовых ...

КОМЕНТАРІ