Пом’якшення карантину в Черкасах: мер відповів на погрози посадовців,Зеленський передав йому «полум’яний привіт»

Пом’якшення карантину в Черкасах: мер відповів на погрози посадовців,Зеленський передав йому «полум’яний привіт»

04.05.20 18:21 0 1756
Мер Черкас, де виконком міськради ухвалив послаблення карантину попри вимоги уряду, відповів на попередні погрози кримінальним переслідуванням на його адресу з боку чільних посадовців. Тим часом уже після його заяв президент Володимир Зеленський оприлюднив черговий відеозапис, у якому знову передав мерові Анатолію Бондаренкові «полум'яний привіт» і пообіцяв «юридичні наслідки».

Бондаренко зробив 1 травня кілька відеозвернень, у фейсбуці і на кількох телеканалах, у яких заявив, що не боїться погроз про відкриття проти нього кримінальних справ через рішення виконкому міськради послабити карантин у Черкасах від цього дня, а не від 11 травня, як то вирішив уряд у Києві.

«Це рішення, зрозуміло, викликало бурхливу реакцію – починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, з Києва телефонували. Я хочу сказати, що погрози на мою адресу стосовно відновлення кримінальних справ, переслідування мене і родини, скільки я себе пам'ятаю, відбуваються постійно. Мене, міського голову, і мою родину ніякими кримінальними справами чи поновленням їх не залякають, у тому числі і вищі посадовці нашої країни», – заявив Бондаренко. Він нагадав, що в Черкасах є безліч справ, які не розкриті, починаючи від убивств і закінчуючи викраденнями транспортних засобів, і додав: «Потрібно розслідувати в першу чергу ці справи, а не справу про те, що ухвалив Черкаський виконавчий комітет».

«Черкаський виконавчий комітет тільки відновив соціальну справедливість, тому що, на мою думку, нічим не відрізняється великий будівельний гіпермаркет від маленького магазину будівельних товарів. Громадянин України, відповідно до Конституції, має право вибору, і він, дотримуючись санітарних вимог, має відвідати той чи інший магазин», – сказав мер, маючи на увазі, що, всупереч карантинові, в місті далі працюють великі господарчі супермаркети.

«На мою думку, потрібно закінчувати з цим і потрібно думати про країну, тому що карантин – це гарно, тільки він може зруйнувати повністю нашу економіку. А погрожувати кримінальними справами законно обраному міському голові? Ви знаєте, плюс одна кримінальна справа, плюс дві, плюс три — ми це вже проходили, і ми гідно вистоїмо в цей час. Я і моя родина до цього готові. Ми вас чекаємо, друзі. Я думаю, що громада міста Черкаси підтримає нас і разом із нами буде вболівати за ці справи… Разом ми переможемо!» – сказав Бондаренко у відеозверненні в фейсбуці. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мер Черкас повідомив про повістку в поліцію після рішення щодо пом'якшення карантину в місті

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Запоріжжя: поліція ...

КОМЕНТАРІ