На Рівненщині судитимуть осіб за безгосподарське використання землі

На Рівненщині судитимуть осіб за безгосподарське використання землі

06.05.20 08:28 0 487
Сарненською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно трьох осіб за фактами безгосподарського використання земель (ч. 1 ст. 254 КК України).

За даними слідства, житель с. Грицьки Дубровицького району, в порушення вимог земельного законодавства створив штучну водойму (ставок) на земельній ділянці, яка йому надавалась для ведення особистого селянського господарства без зміни її цільового призначення. Внаслідок таких протиправних дій особи частина земельної ділянки виведена із земель сільськогосподарського обороту.

Аналогічно житель м. Сарни, не ініціюючи питання перед органом місцевого самоврядування зміни цільового призначення наданої йому земельної ділянки, незаконно облаштував на ній штучну водойму (ставок).

Крім того, житель с. Кисоричі Рокитнівського району на земельній ділянці, яка надана йому у користування для ведення особистого селянського господарства, всупереч положенням Земельного кодексу України розмістив на ній об'єкти по виробництву щодо випалювання деревного вугілля, зокрема, цистерни, тимчасові споруди тощо. Здійснення чоловіком вказаної діяльності призвело до виведення землі із сільськогосподарського обороту.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими слідчих відділів територіальних підрозділів ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокурорів Сарненської місцевої прокуратури.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ