Митці в Росії просять звільнити дослідника Сандармоху Юрія Дмитрієва

Митці в Росії просять звільнити дослідника Сандармоху Юрія Дмитрієва

07.05.20 08:29 0 574
Російські науковці, викладачі та діячі культури підписали відкритий лист до Верховного суду Карелії з проханням відпустити історика і голову регіонального відділення правозахисного центру «Меморіал» Юрія Дмитрієва з СІЗО, де зафіксували перші випадки зараження коронавірусною інфекцією. Текст документа публікує «Новая газета».

Автори листа звертають увагу на небезпеку поширення COVID-19 і відзначають, що звинувачення, висунуті проти Дмитрієва, несправедливі. Вони мають бути зняті під час судового розгляду, а сам історик повинен чекати на рішення суду в безпеці, йдеться в документі.

Звернення підписали письменники Дмитро Биков і Віктор Шендерович, музиканти Борис Гребенщиков, Юрій Шевчук і Юлій Кім, кінорежисери Олександр Сокуров, Андрій Звягінцев, політолог Катерина Шульман, а також лідер партії «Яблуко» Григорій Явлінський.

На початку квітня Євросоюз закликав російську владу переглянути кримінальну справу проти Дмитрієва та відпустити його з СІЗО через стан здоров'я та вік. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС закликав Росію переглянути справу дослідника «Сандармоху» Юрія Дмитрієва

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Загребський саміт ЄС і ...
Наступна новина: Завдяки підписаній ...

КОМЕНТАРІ