Уряд України підписав кредитну угоду зі Світовим банком на 150 мільйонів доларів соцпідтримки

Уряд України підписав кредитну угоду зі Світовим банком на 150 мільйонів доларів соцпідтримки

07.05.20 12:24 0 1089
Представники Кабінету міністрів підписали кредитну угоду між Україною та Світовим банком для отримання додаткової фінансової допомоги на суму 150 мільйонів доларів 5 травня, повідомляє пресслужба уряду.

Участь у церемонії підписання взяли міністерка соціальної політики Марина Лазебна, міністр фінансів Сергій Марченко та виконувач обов'зків директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

Читайте також: Рада ЄС дала «зелене світло» для 1,2 млрд євро допомоги Україні

«Завдяки підписаній кредитній угоді Україна отримає, зокрема, 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 та 100 мільйонів доларів для поліпшення рівня соціального захисту найбільш вразливих категорій населення», – йдеться в заяві уряду.?

Кабінет міністрів очікує, що Україна може отримати 50 мільйонів доларів вже в травні – вони будуть спрямовані на підтримку населення в умовах карантину та підвищення розміру субсидії, а також встановлення умов для її отримання тими, хто втратив роботу через карантин.?

Читайте також: Світовий банк схвалив надання Україні 135 млн дол для підтримки медицини в боротьбі з COVID-19?

«Кошти, що надаються як додаткове фінансування для проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року, будуть перераховуватися до Державного бюджету України за умови забезпечення урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення, впровадження додаткових соціальних послуг та послуг з активації до працевлаштування для працездатних одержувачів соціальної допомоги з метою подолання бідності», – повідомляє Кабмін.

Про намір Світового банку виділити Україні 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення в період спалаху коронавірусної хвороби COVID-19 та ще 100 мільйонів доларів «для поліпшення рівня соціального захисту загалом» стало відомо 10 квітня.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Курс гривні до долара ...
Наступна новина: До Дня піхоти Зеленський ...

КОМЕНТАРІ