У справі про торішні сутички на «ХарківПрайді» повідомлено про підозру експатрульному – ОГП

У справі про торішні сутички на «ХарківПрайді» повідомлено про підозру експатрульному – ОГП

07.05.20 14:34 0 1093
Офіс Генерального прокурора повідомив колишньому працівнику патрульної поліції у Дніпропетровській області про підозру у перевищенні службових повноважень у справі про сутички у Харкові після «ХарківПрайду» 15 вересня 2019 року.

«За даними слідства, 15 вересня 2019 року у місті Харкові під час забезпечення громадського порядку при проведенні мирної ходи ХарківПрайд відбулися сутички між правоохоронцями та противниками цього заходу. В ході зіткнення працівниками поліції були застосовані заходи фізичного впливу з метою подолання супротиву. Внаслідок застосування фізичної сили кілька осіб опинилися на землі й перебували під повним контролем працівників поліції. У цей час один з правоохоронців підбіг до фактично затриманої особи, яка знаходилася у лежачому положенні та жодним чином не чинила опору, а також не здійснювала будь-яких дій, що могли б створити загрозу життю чи здоров'ю правоохоронцям чи іншим особам, й почав умисно наносити їй удари ногою в область колінного суглобу», – йдеться в повідомленні ОГП.

За даними Офісу генпрокурора, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює теруправління ДБР у Полтаві.

«У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі», – додали у відомстві.

Торік правозахисники заявляли, що після проведення прайду поліція зупиняла радикально налаштованих молодиків і один з силовиків буцімто наступив на когось із затриманих, вдаривши його трохи вище коліна. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Становище ЛГБТ в Україні за рік: зради і перемоги

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бойовики обстрілювали ...
Наступна новина: 56% українців вважають СРСР ...

КОМЕНТАРІ