Медичні заклади Тернопільщини отримали 5 тисяч захисних комбінезонів

Медичні заклади Тернопільщини отримали 5 тисяч захисних комбінезонів

07.05.20 09:28 0 520
5 тисяч комплектів засобів індивідуального захисту передав лікарням Тернопільської області ПУМБ у партнерстві з Фондом Ріната Ахметова.

Захисні комбінезони отримають лікарі дев'ятнадцяти закладів, які працюють з хворими на коронавірус COVID-19. Серед них - чотири лікарні Тернополя: КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», КНП „Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» та КНП «Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань».

«Захистити лікарів, які працюють з хворими на COVID-19 – наше спільне завдання. І цей крок показує, що для цього повинні об'єднатися усі – влада, бізнес, волонтери та усі небайдужі. Приємно, що вже 188 осіб у Тернопільській області, які захворіли на COVID-19, одужали. І в цьому також є заслуга медиків, які оперативно реагують та швидко приймають рішення, часто ризикуючи власним здоров'ям. Дякую усім, хто долучився до акції і допомагає нашій області в цей нелегкий час», - зазначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Як розповів головний лікар Тернопільського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру Вадим Рудик, на базі закладу облаштовано 9 місць для лікування хворих на коронавірус з середньою та важкою формою перебігу. Однак при збільшенні кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією буде перепрофільовано ще 90 ліжко-місць.

«Станом на 6 травня, у закладі на стаціонарному лікуванні перебуває 5 осіб з коронавірусом, у двох з них - стан важкий. Медична допомога хворим надається вахтовим методом, 2 бригадами, які працюють по два тижні. Кожен день консультує лікар-пульмонолог і лікар інфекціоніст. При потребі додатково консультують інші спеціалісти. Ми дякуємо за благодійну допомогу, ці засоби дуже потрібні нашим працівникам», - зазначив Вадим Дмитрович.

За словами в.о. керівника Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Надії Заріцької, у закладі надають медичну допомогу вагітним та породіллям з підозрою на COVID-19 18 медичних працівників. Тому потреба у засобах індивідуального захисту є.

«Я хочу щиро подякувати від імені всіх медиків Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Фонду, обласній адміністрації та всім благодійникам, які допомагають забезпечити всіх нас засобами індивідуального захисту. У наш центр поступають жінки, інфіковані на COVID-19, і в нас вже створено всі умови для надання медичної допомоги цій категорії пацієнтів.», - наголосила Надія Романівна.

Представники банку переконані: тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади, можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Тому тут планують і надалі підтримувати Тернопільщину у час боротьби з COVID-19.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китай здійснив запуск ...
Наступна новина: В ОАЕ згорів 48-поверховий ...

КОМЕНТАРІ