Звернення міського голови Тернополя з нагоди Дня пам’яті та примирення

Звернення міського голови Тернополя з нагоди Дня пам’яті та примирення

09.05.20 10:48 0 635
Дорогі тернополяни! Українці!

75 років тому 8 травня з підписанням Акту капітуляції гітлерівським режимом для Європи завершилася Друга світова війна.

Війна для України почалася у 1939 році, коли в ніч на 14 березня угорські війська за підтримки Третього Рейху окупували Карпатську Україну. Першого вересня 1939 року Німеччина почала наступ на Польщу, і Тернопіль та інші міста Галичини зазнали перших бомбардувань. Від 17 вересня учасником Другої світової війни на боці Німеччини став Радянський Союз.

Це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками до 85 мільйонів людей, у тому числі - понад 8 мільйонів українців. Гуманітарна катастрофа почалась з нечуваних сталінських репресій - розстрілів та депортації до Сибіру жителів західних областей. Про непоправні втрати свідчить історія нашого Тернополя. У 1945 році тут фактично не залишилося жодної вцілілої будівлі.

75 років тому за Українську землю воювали дві тоталітарні системи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя. Кожна сторона протистояння намагалася використовували українців для власних імперських цілей. У роки війни єдиним, справді народним українським військом, був визвольний рух Української повстанської армії.

Тому для українців війна не закінчилася у 1945 році. Світ здолав нелюдяний нацистський режим, проте ще багато десятиліть інший злочинний режим - влада комуністів - продовжувала вбивати українців і всіх, хто прагнув волі та свободи.

Українці вистояли і перемогли. Здобули незалежну державу у 1991 році. Захистили свою незалежність від нової російської агресії у 2014 році.

Бо український народ – це народ переможець. Ми народжені бути вільними.

у День пам’яті та примирення, згадаймо усіх, хто ціною свого життя приніс мир всьому світу. Схилимо голови в пам’ять про загиблих.

У цей день ми з особливими почуттями говоримо про мир. Ми прагнемо миру. Ми прагнемо справжньої перемоги над російським окупантом. Щоб ворог відповів за свої злочини перед українським народом та світовою спільнотою.

Щиро зичу всім українцям жити в любові і злагоді, добробуті та міцному здоров’ї.

Слава Україні!

Героям Слава!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Сербії поліція ...
Наступна новина: Через напад талібів у ...

КОМЕНТАРІ