Переваги та недоліки власного бізнесу

Переваги та недоліки власного бізнесу

12.05.20 12:50 14 7184

Практично кожна сучасна людина, хоча раз в житті замислювалася над питанням: «Чи варто мені відкривати свій бізнес?». Якщо ви вже читаєте цю статтю, значить відповідь - очевидна. Бізнес, як і будь-яка справа має як позитивні, так і негативні сторони, нумо розберімося які є переваги та недоліки у роботи на себе. Ну а розповість нам про це адміністратор порталу https://biznet.ua, який безпосередньо стане незамінним помічником для тих, хто планує вести бізнес в Україні.

Переваги власної справи

До основних плюсів бізнесу можна віднести:

  • Дохід. При грамотно побудованому бізнесі, дохід буде на порядок вищим, ніж якби ви працювали у будь-якого роботодавця та робили практично ідентичну роботу, тому що будь-який роботодавець завжди заробляє на вас, а вам віддає лише маленьку частину тих грошей, які ви заробили для нього.
  • Можливість спробувати свої сили. Побудова та розвиток бізнесу будуть залежати безпосередньо від вас, ваших знань, умінь, організаторських здібностей і т. д. Тут ви дійсно зможете перевірити, чого ви варті, як в прямому, так і переносному сенсі.
  • Незалежність. Ваш заробіток, буде залежати тільки від вас і вашого бажання працювати, а не від бажань та примхи вашого начальника. Також, вас перестануть мучити думки про те, що завтра вас можуть звільнити, не виплатити зарплату, погіршити умови праці й т. д.
  • Зв'язки. Будучи власником навіть малого бізнесу, з часом у вас будуть з'являтися друзі, знайомі та партнери, що займають впливові посади, а в багатьох ситуаціях, труднощі долаються саме за рахунок особистих відносин і знайомств, адже знаючи людину, яка зможе допомогти вам у вирішення необхідного питання - це вже непоганий бонус на вашу користь. А якщо ви з ним спілкуєтеся і можете до нього звернутися безпосередньо - це велика ймовірність того, що труднощі будуть подолані за максимально короткий час і з оптимальними витратами.

Недоліки власної справи

На жаль, як і будь-яка медаль має дві сторони, ведення власного бізнесу має також свої недоліки:

  • Час. Як би ідеально не був організований у вас бізнес процес, робота на себе у вас буде віднімати дуже багато часу, звичайно за умови, що ви хочете добре заробляти та розвивати своє підприємство.
  • Відповідальність. Тепер відповідальність за всі невдачі покладається виключно на вас. Не можна буде звинуватити начальника, браковану продукцію та посилатися на інші чинники, якщо у вас виникнуть труднощі. Відтепер ви відповідаєте за все, що стосується вашої організації, прийнятих рішень та набраного персоналу.
  • Конкуренція. В бізнесі конкуренція - це безперервне явище, вам доведеться думати про те як збільшити сферу впливу та доходи, а в цей час серед ваших конкурентів або просто заздрісних людей виникає неймовірне бажання, зробити все для того, щоб у вас виникли проблеми, з якими ви не впораєтеся, відповідно вам кожен раз необхідно буде доводити своє право на існування на ринку.
  • Витрати. Перший час, прибутку очікувати вам не доведеться. Повірте на слово, який би бізнес ви не відкривали, у вас напевно не буде вистачати коштів на його реалізацію, більш того, навіть відмінні бізнес проекти виходять в нуль мінімум через 4 місяці. За цей час є великий шанс розчаруватися в розпочатій справі та прийняти рішення про те, що ідея себе не виправдала.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Представник китайської ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Sergey1233 - 12.05.20

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
Nvl420 - 12.05.20

Побільше б таких статей

аватар країна
eugene_eeee - 12.05.20

хороший розповідь, все розкладено по полицях

аватар країна
Dreik1306 - 12.05.20

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
policeofhidjabs - 12.05.20

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
sw99t - 12.05.20

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
Pozner88 - 12.05.20

Привіт! Пропоную обмін постовими з вашим блогом.

аватар країна
Maestro_Malik - 12.05.20

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!

аватар країна
Staspidoras - 12.05.20

Стаття неоднозначна - не можна кидатися в крайності.

аватар країна
SirGreyfox - 12.05.20

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
Delire - 12.05.20

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
bradaks - 12.05.20

Так, досить цікава стаття.

аватар країна
makyshin - 12.05.20

У вас абстрактное мышление

аватар країна
you_missed_me - 12.05.20

краще і не скажеш