5 причин почати працювати в аграрній сфері

5 причин почати працювати в аграрній сфері

13.05.20 14:23 0 2323

Хтось може сказати що агробізнес — це пережиток минулого, і що варто займатися чимось більш перспективним. Але далі ми розглянемо 5 причин, чому варто заснувати власний агробізнес, або влаштуватись на роботу в агрокомпанію в Україні. Ну а розповість нам про це адміністратор аграрного інтернет-порталу agronizer.com.ua.

Немає проблем з пошуком інвестицій

Знаємо, зараз ви скажете про те, що ситуація з холдингом "Мрія" все зіпсувала... Не зовсім. Жоден банк не видасть вам кредит на пільгових умовах для відкриття власної IT-компанії або дизайнерського агентства. Зате для бізнесу сільськогосподарської спрямованості фінансові установи надають допомогу за індивідуальними схемами. При цьому умови кредитування залежать не тільки від прибутку, який генерує бізнес. Банк враховує навіть особливості "ритмів життя" агробізнесу та його сезонність.

Додаткове фінансування та пільги можна отримати й від держави. З підписанням Угоди про асоціацію з ЄС з'являтися можливість отримувати гроші від європейських структур. Так що зараз, попри всю складність моменту, почати свій бізнес у сфері сільського господарства простіше, ніж, наприклад, в будівництві або медицині.

Високотехнологічній галузі не вистачає фахівців

"Сільське господарство" - це давно не "плуг, мотика і сарай", а цілком високотехнологічна галузь. Автоматизація виробництва і застосування нових розробок (як технічних, так і програмних) не просто "торкнулися" цієї галузі, а стали її невід'ємною частиною. Програмні продукти для точного обліку, оптимізації схем розведення й годування худоби — перспективний напрямок розробки ПО. І вимагає він не стільки особливих навичок програмування, скільки розуміння процесів в с / г бізнесі.

Тим, кому ближче "залізо", ніж софт, в агробізнесі теж є місце. Датчики моніторингу поведінки сільськогосподарських тварин, автоматизація годування і догляду за стадами, адаптація безпілотників для спостереження за полями — ці напрямки активно розвиваються на Заході й так само цікаві для українського ринку (а значить, вимагають нових креативних фахівців).

Немає проблем зі збутом продукції

В агробізнесі не виникає питання про те, куди подіти отриману продукцію. Мале підприємство завжди знайде свій ринок збуту в найближчій області або великому місті. А в міру зростання для компанії легко відкриваються двері на міжнародні ринки.

З української сільськогосподарської продукції добре знайомі в європейських, азіатських і африканських країнах — тобто всюди, де для розвитку власного агробізнесу умови несприятливі. Вам не доведеться пояснювати партнерам, з якої ви країни, де вона знаходиться і що може запропонувати. До того ж продукція сільського господарства завжди користувалася і буде мати попит.

Компаній багато — як і робочих місць

Кожен п'ятий українець працює у сфері сільського господарства. У сфері IT зайнято куди менше населення. А це дозволяє судити про розмір ринку і можливості працевлаштування в компанію певної спрямованості.

При цьому в агробізнесі потрібні далеко не тільки "агрономи й техніки". У сфері сільського господарства стануть в пригоді й навички продажів, і знання маркетингу, хімічної промисловості або програмування. Що б не було написано в вашому дипломі, практично напевно ви зможете знайти роботу за фахом в агрохолдингу.

В агробізнесі можна заробляти

У сільському господарстві можна дуже непогано заробляти. Цей факт не раз підтверджено даними досліджень. Так, середній дохід топ-менеджера в агрокомпанії - 1.3 мільйона гривень на рік. "Чиста" зарплата генерального директора с / г компанії — близько 2.5 мільйонів гривень на рік. А якщо додати до неї премії та інші "бонуси", сума доходить до 3.25 млн.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Соцопитування: 49% ...
Наступна новина: Переваги портативних колонок

КОМЕНТАРІ