Законодавці з усього світу закликають погасити борги бідних країн і допомогти їм грошима

Законодавці з усього світу закликають погасити борги бідних країн і допомогти їм грошима

14.05.20 13:28 0 1802
Понад 300 законодавців з усього світу закликали Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прийти на допомогу найбіднішим країнам під час пандемії коронавірусу, погасивши їхні борги і збільшивши їм фінансування.

Законодавці з двох десятків країн на шести континентах в листі від 13 травня заявили, що зобов'язання з обслуговування боргу найбільш бідних країн повинні бути негайно скасовані, а не просто відтерміновані, як було погоджено «Групою двадцяти» (G20) у квітні.

Ініціатива, висунута сенатором США Берні Сандерсом, екскандидатом у президенти від демократів, і демократкою від Міннесоти Ільхан Омар, виникла на тлі зростання стурбованості, що країни, які розвиваються, і країни зі слабкою економікою, особливо гостро відчувають на собі вплив пандемії.

Сандерс заявив, що списання заборгованості найбіднішим країнам було б «найменшим, що Всесвітній банк, МВФ та інші міжнародні фінансові інститути можуть зробити, щоб запобігти неосяжному зростанню бідності, голоду і хвороб, що загрожують сотням мільйонів людей». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рятувати життя чи господарство? Коронавірус вбиває і людей, і економіку

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З Туреччини до України ...

КОМЕНТАРІ