Науковці вимагають відновити в Росії меморіальні дошки вбитим полякам

Науковці вимагають відновити в Росії меморіальні дошки вбитим полякам

14.05.20 10:48 0 510
Науковці Російської академії наук (РАН) написали відкритого листа, в якому вимагають відновити зняті в місті Твер меморіальні таблички, які нагадують про розстріл у 1940 році поляків та інших жертв НКВС. Лист опублікувала газета «Коммерсант».

Демонтаж знаків пам'яті місцева влада здійснила без публічного обговорення під вигаданим приводом, ідеться у зверненні. Особливий цинізм цього акту наруги над пам'яттю невинно вбитих додає те, що він був здійснений напередодні Дня перемоги, дня пам'яті і скорботи, наголошують науковці.

На думку авторів листа, такі дії влади є «очевидною спробою виправдати і забути злочини сталінського режиму, створити нову версію нашої історії, в якій для них немає місця». «Замовчування і спотворення історичних подій неприпустимо. Такі спроби не тільки руйнують історичну науку, а й згубні для всього суспільства, знищуючи його історичну пам'ять», ¬– вважають автори листа.

Вони вимагають відновити меморіальні дошки на колишньому місці, а також покарати винних у цьому злочині проти історичної пам'яті. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Варшава протестує через зняття в Росії меморіальної дошки вбитим НКВС полякам

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі підприємці у ...
Наступна новина: На Тернопільщині від ...

КОМЕНТАРІ