Чи варто дивитися серіал Величне століття?

Чи варто дивитися серіал Величне століття?

16.05.20 12:00 0 3223

Напевно в Україні немає людини, яка б не втягнулася в перегляд серіалу Величне століття, в основі якого лежать історичні події. Після перегляду перших серій ви не зможете зупинитися. Вам точно сподобаються актори, декорації, антураж, голоси героїв, турецька мова, що звучить за словами перекладача. Спочатку ви навіть будете сильно переживати через те, що відбувається на екрані — вже скільки всього трагічного відбувається в «Величному столітті», через що можна все душевне здоров'я собі потріпати. Але в якийсь момент відпускає — ніхто не ідеальний, не досконалий, у всіх стільки гріхів, що вистачить не на одне життя, та й знання історії, яку довелося освіжити в пам'яті, дуже допомагає заспокоїтися, адже розумієш, що до певного моменту з героями нічого не трапиться.

Книга Роксолана

Коли починаєш дивитися, сильно заважає враження від колись прочитаної книги «Роксолана» Павла Загребельного. Якщо ви її читали, то точно не зможете втриматися від порівнянь з фільмом — зовсім іншою вам буде представлятися головна героїня по книзі. Хоча зараз хіба дізнаєшся, який образ точніший, тому дивишся і думаєш, що цілком ймовірно, Олександра могла бути й такою, якою її показали в серіалі.

Треба сказати, головна героїня в «Величному столітті» і правда вийшла дуже колоритна і переконлива, тому з якогось моменту починаєш вірити їй цілком. Стільки пристрастей, любові, інтриг — так, все могло бути й напевно в тому й було їх життя.

Любов і мудрість в Величному столітті

Багато думок відвідує, поки дивишся серіал: про те, як все-таки неправильно, коли у чоловіка багато жінок відразу, не в сенсі моралі неправильно, а з точки зору неможливості досягнення миру в родині. Про те, як нелегко жити на такій вершині, на якій живуть правителі світу й всі, хто поруч з ними, про те, як в такому положенні доводиться зовсім по-іншому розцінювати правильне і неправильне, припустиме і неприпустиме.

Подобається мудрість повелителя, султана Сулеймана — так вірно він говорить про пихатість та гординю, про необхідність смирення, про те, що всі ці непристойні емоції гублять людину, особливо коли в її руках така сила. Взагалі в цьому сенсі багато хорошого в «Величному столітті» - деякі місця хочеться прямо переглядати знову й знову.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ