Викрито працівника поліції під час отримання неправомірної вигоди за сприяння в незаконному видобутку бурштину на Рівненщині

Викрито працівника поліції під час отримання неправомірної вигоди за сприяння в незаконному видобутку бурштину на Рівненщині

16.05.20 13:39 0 540
За процесуального керівництва прокуратури області спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, та управлінням СБУ в області 14.05.2020 викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди інспектора сектору реагування патрульної поліції одного з відділень поліції в області.

Встановлено, що використовуючи своє службове становище, посадова особа, працівник поліції організував схему системного вимагання і отримання грошей від жителів Рівненської області за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за видобуток бурштину–сирцю на підконтрольній йому території обслуговування, неперешкоджання та неповідомлення правоохоронні органи про факти здійснення такої протиправної діяльності.

При цьому, розмір неправомірної вигоди правоохоронцем за вирішення такого питання визначався від виду обладнання, яким здійснювався видобуток каміння бурштину, з розрахунку 200 доларів США за ніч роботи однієї мотопомпи «старателів».

Правоохоронцями задокументовано факт отримання фігурантом у громадянина неправомірної вигоди в розмірі понад 12 тис. грн. за нереагування на таку незаконну діяльність.

Крім того, проведено 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях місцевих жителів населених пунктів північних районів області, ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов'язаної із видобуванням в значних обсягах бурштину.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 150 кг каміння бурштину загальною вартістю 2,2 млн. грн., грошові кошти в сумі 6 820 доларів США та знаряддя для обробітку бурштину.

На даний час прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом вимагання та одержання працівником патрульної поліції неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднане з вимаганням). 14.05.2020 вказаній особі повідомлено про підозру та вручено копію клопотання про обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще майже три мільйони ...
Наступна новина: Грузія вийде з режиму ...

КОМЕНТАРІ