Рівненщина: директор приватного підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами в сумі понад 2,7 млн. грн.,виділених на ремонт доріг області

Рівненщина: директор приватного підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами в сумі понад 2,7 млн. грн.,виділених на ремонт доріг області

16.05.20 13:06 0 515
За процесуального керівництва прокуратури області директору приватного підприємства 15.05.2020 повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, проведенні фінансових операцій з метою легалізації незаконно отриманих бюджетних коштів, а також службовому підробленні офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України).

За версією слідства, службова особа, діючи також як фізична особа – підприємець, за попередньою змовою з керівником іншого пов'язаного з ним суб'єкта господарювання, при виконанні упродовж вересня-грудня 2017 року робіт на замовлення Служби автомобільних доріг у Рівненській області, зокрема поточного ремонту ділянки автодороги на території Березнівського району Рівненської області, шляхом складання підроблених документів із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей, завищили вартість виконаних ремонтних робіт на суму понад 2,7 млн. грн., подали відповідні підроблені документи замовнику для проведення оплати та у подальшому незаконно заволоділи бюджетними коштами, перерахованими на рахунок підприємства-підрядника за нібито виконані роботи, частина з яких у сумі 1,1 млн. грн. знято ним готівкою в банківській установі.

У ході проведення слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області та УСР в Рівненській області ДСР НП України 13 санкціонованих обшуків на території одного із районних центрів області, зокрема за юридичними адресами відповідних підприємств, місцем проживання їх службових осіб та належних їм транспортних засобів, з метою подальшого накладення арешту на майно та відшкодування завданих збитків, вилучено грошові кошти в сумі понад 800 тис. грн., комп'ютерну техніку, документи, носії інформації, а також транспортні засоби підприємств, задіяних у схемі вчинення відповідних злочинів.

На даний час слідчими СУ ГУНП в Рівненській області у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаних злочинів та вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кількість жертв ...

КОМЕНТАРІ