Кримський журналіст Микола Семена відзначає 70-річчя в Києві

Кримський журналіст Микола Семена відзначає 70-річчя в Києві

16.05.20 14:46 0 867
Кримському журналісту, заслуженому журналісту України, оглядачеві проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Миколі Семені 14 травня виповнюється 70 років. У свій ювілей він перебуває в Києві, а його дружина залишається в анексованому Криму.

Микола Семена розповів Крим.Реалії, що після переїзду до Києва занурився в читання. За його словами, в анексованому Криму йому не вистачало якісної літератури. Зараз Семена не тільки багато читає, а й пише рецензії на книги українських авторів, у тому числі – і документальні видання про російську анексію Криму. За його словами, подібні публікації він розглядає як один з інструментів журналістської діяльності.

Говорячи про свободу, журналіст згадує, як він жив на анексованому півострові. Під час слідства це було життя, в якому стеження російських спецслужб стало буденним. Журналіста фотографували під час зустрічей зі знайомими, спостерігали за його переміщеннями, фіксували його дії. Він проходив перевірки і кілька разів над ним нависала загроза затримання й арешту.

На запитання, чи міг Микола Семена за все своє життя уявити ситуацію, в якій він міг би постраждати за журналістську діяльність, він відповідає негативно.

«Це було немислимо, в Україні завжди була свобода слова. Я публікував у «Дзеркалі тижня», пізніше в газеті «День» відверті матеріали з критикою чиновників, і не було жодних припущень, що я за цю критику можу бути покараний. Але після анексії Криму було відразу зрозуміло, що життя змінилося», – розповів журналіст. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Засуджений за «вільну думку». Микола Семена (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість інфікованих ...
Наступна новина: Країни Балтії відкрили ...

КОМЕНТАРІ