Звернення міського голови Тернополя у День пам’яті жертв політичних репресій

Звернення міського голови Тернополя у День пам’яті жертв політичних репресій

18.05.20 11:53 0 670
Шановні тернополяни, українці!

Тернопіль та Україна вшановує День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій комуністичного режиму.

Ця дата є болісною і скорботною для нашого народу, адже внаслідок масових репресій у 1927-1938 роки людські втрати в країні, за різними даними, становили щонайменше 4,4 мільйони осіб. А прямі й опосередковані демографічні втрати України від сталінського терору та війн у той період можуть сягати 45 млн. осіб.

В умовах нормального демографічного розвитку, українці могли б стати стомільйонним народом.

У часи комуністичного режиму в Україні за вказівкою катів українського народу розстрільні полігони з’явилися в околицях мало не всіх обласних і районних центрів. Биківня, Рутченкове поле, Дем’янів лаз і Заліщики – про ці місцевості чули багато наших співвітчизників. Безіменні поховання жертв сталінських репресій розсіяні по всій українській землі, вони є практично у кожному населеному пункті. Але це пекельне полум’я червоних катів не знищило українську націю. Українці вистояли та здобули омріяну поколіннями незалежність.

Тому так важливо захистити українську незалежність на всій території України. Бо московські окупанти, як і за часів Леніна-Сталіна, знову переслідують українців на окупованих територіях, катують у застінках НКВС-ФСБ.

І найкращим пам’ятником всім жертвам політичних репресій буде мир на українській землі після перемоги над ворогом, розбудова і створення єдиної, сильної, могутньої української держави.

Пам’ятаймо, лише Українська держава здатна захистити українців. Про це нас ще в далеких 20-х роках XX століття попереджав провідник ОУН Євген Коновалець.

Тож спільно стоїмо на сторожі нашої незалежності. Молимося за українців, які пожертвували своїм життям у боротьбі з людожерським комунізмом.

Бажаю всім живим борцям за незалежність України міцного здоров’я, родинної злагоди та заслуженої поваги від держави.

Слава Україні!

Героям Слава!

Міський голова Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Німеччині знову ...
Наступна новина: Організатори «Євробачення» ...

КОМЕНТАРІ