Як вибрати кросівки для тенісу?

Як вибрати кросівки для тенісу?

18.05.20 23:18 3 1318

Кросівки для тенісу мають свої особливості та відмінності від інших видів спортивного взуття. Перш за все, це продиктовано тим, що в цьому виді спорту гравець робить дуже багато бічних переміщень та інших специфічних пересувань. Тому кросівки повинні відповідати двом основним вимогам: щільно облягати ногу, а також захищати й надійно фіксувати гомілковостопний суглоб, забезпечуючи максимальну безпеку гравця.
Крім усього іншого не варто забувати ще й про відмінні амортизаційних властивості, якими повинні володіти моделі взуття для тенісу. При стрибках це вкрай важливо для зниження ударного навантаження і на стопу, і на опорно-руховий апарат.

Вибираємо кросівки для тенісу правильно

Підошва у кросівок для тенісу може бути різною. Зазвичай вона гладка або оснащена невеликими шипами, з великим або дрібним протектором. Вибір взуття залежить від того, на якому саме корті буде гра:

  • килимі;
  • харді;
  • траві;
  • грунті.

Не варто забувати, що крім користі для здоров'я гра у великий теніс доставляє масу позитивних емоцій. І щоб під час тренування уникнути небажаних травм, потрібно правильно підібрати і придбати кросівки для тенісу (до речі, зробити це можна в інтернет-магазині https://tennisgo.com.ua/tennis/krossovki).

Теніс наповнений однотипними рухами. Різкі прискорення змінюються торможениями в різних напрямках, нерідко по косій. Тому й вимоги до тенісних кросівок зовсім інші. Перш за все, взуття повинно мати м'яку амортизирующую вставку між носком і п'ятою (в центрі підошви). Зазвичай вона виготовлена з полівінілацетату, що передбачає регулярну зміну кросівок, призначених для тенісу. Все залежить від того, як часто ви відвідуєте тренування. Якщо ви займаєтеся 2 рази в тиждень, то міняйте взуття не рідше 1 разу на рік. Однак вставка з поліуретану дозволить робити це рідше. Але в таких кросівках нога швидше втомлюється, оскільки таке взуття важчає.

Крім проміжної підошви, амортизацію кросівок здійснює вставка в області п'яти. Вона повинна мати тверде покриття з пластика або композитного матеріалу. Перешкодити травмам і захистити пальці ноги зможе укріплена підошва в області носка, а також сам носок.

На самій підошві зазвичай завдано зигзагоподібний малюнок у формі ялинки. При гальмуванні або бічному прискоренні він найкраще фіксує взуття. Крім того підошва тенісних кросівок зазвичай в області п'яти товстіша, а біля носка набагато тонша. Зверніть увагу на матеріал, який використаний для верху взуття. Він повинен бути або з натуральної шкіри, або якщо синтетичний, то дуже високої якості. Завдяки пружності та еластичності матеріалу, кросівки будуть щільно триматися на нозі. Ще краще зафіксувати стопу та позбавити вас від травм допоможе шнурівка. Поролонові вставки, обхоплюючи щиколотку, надають додаткову зручність ніг.

Найвідоміші виробники

Підкреслимо також, що визнаними лідерами серед виробників тенісного взуття зараз заслужено є наступні компанії:

  1. Аdidas;
  2. Nike;
  3. Babolat;
  4. Wilson;
  5. Yonex.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)
Наступна новина: Переваги приватного ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
hoodedboi - 19.05.20

Действительно интересная тема.

аватар країна
t_shirt_t - 19.05.20

Я вот думаю, а где Вы материал взяли для этой статьи? Неужели из головы?

аватар країна
Lyntik102 - 18.05.20

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!