Тернопілля: триває реконструкція Новосільської школи у рамках проєкту «Велике будівництво»

Тернопілля: триває реконструкція Новосільської школи у рамках проєкту «Велике будівництво»

19.05.20 09:22 0 983
У рамках президентської програми «Велике будівництво», яка стартувала в Україні 1 березня, відбувається реконструкція будівлі Новосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М. Зарицького. На якому етапі будівельні роботи оглянув голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш під час робочої поїздки у Підволочиський район.

«У рамках реконструкції школи виконано значний обсяг робіт, які активно продовжуються. Забудовник гарантував, що уже в вересні діти зможуть сісти за парти й розпочати навчання в оновленій школі. Тому очікуємо на якісне виконання усіх робіт й створення комфортних умов для навчання та розвитку учнів», - наголосив Володимир Труш.

За словами директорки навчального закладу Наталі Липки, ремонтні роботи на першому поверсі школи майже завершені.

«Вартість проєкту реконструкції школи близько 10 млн. грн. Передбачаються також ремонт цокольного приміщення, облаштування природничих та гуманітарних кабінетів, кімнати здоров'я, гардеробу, шкільної майстерні, харчоблоку тощо. Плануємо створити внутрішній двір для дітей початкової школи. Для нас дуже важливо, що з'явиться новий спортивний майданчик, де діти зможуть не лише проводити уроки фізичного виховання, а й відпочивати», - підкреслила Наталя Липка.

Загалом у рамках «Великого будівництва» в Тернопільській області передбачається будівництво 10-ти закладів системи освіти.

«Завдяки даному проєкту на Тернопільщині збудують 5 шкіл та 5 дошкільних навчальних закладів. Це одні з найкращих шкіл, на базі яких в перспективі можна створити опорні навчальні заклади або ліцеї. Будівництво дитячих садків передбачено там, де їх не було. Тому батьки, нарешті, матимуть змогу віддати дітей у місцевий дошкільний заклад», - зазначила начальниця управління освіти і науки ТОДА Ольга Хома.

Нагадаємо, що національний проєкт «Велике будівництво» — спільна ініціатива Президента та Уряду. Його мета — побудувати необхідні об'єкти інфраструктури по всій Україні. У планах протягом року звести понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень.

Також буде збудовано 4 000 км доріг. Проєкт втілюють за бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ