Афганістан: через дії «Талібану» та силовиків загинули 380 цивільних на тлі мирних переговорів – ООН

Афганістан: через дії «Талібану» та силовиків загинули 380 цивільних на тлі мирних переговорів – ООН

20.05.20 11:36 0 733
Внаслідок дій екстремістського угруповання «Талібан» у квітні 2020 року в Афганістані загинули 208 цивільних людей, внаслідок операцій афганських силових служб – 172 людини. Такі дані наведені в заяві Місії зі сприяння в Афганістані ООН 19 травня.

ООН закликала до скорочення насильства в Афганістані, вказуючи на збільшення кількості загиблих цивільних у той час, коли представник США Залмай Халілзад планує продовжити переговори з талібами.

Місія також висловила стурбованість посиленням атак, відповідальність за які бере на себе угруповання «Ісламська держава». Ця заява з'явилася після нападу на пологовий будинок у Кабулі, яка забрала життя 24 людей, в тому числі двох немовлят та кількох породіль.

«Талібан» заперечив свою причетність до нападу, як і інші збройні групи. Вашингтон, своєю чергою, підозрює в організації атаки «ІД», адже вона була спрямована на район, де проживають переважно шиїти.

Читайте також: У Афганістані внаслідок вибуху вантажівки загинули 5 людей?

«Сторони висловили готовність знайти мирне рішення, захищаючи життя всіх афганців, і не ставити під загрозу надію людей на завершення війни», – повідомила голова Місії ООН в Афганістані Дебора Ліонс.

Вона додала, що «внутрішньоафганські мирні переговори мають початися так швидко, як це можливо».

«Талібан» посилив напади протягом останніх тижнів попри зобов'язання знизити рівень насильства. Тим часом бойовики «ІД» також продовжують смертоносні атаки на афганських силовиків та цивільних жителів.

Зокрема 19 травня восьмеро солдатів загинули внаслідок нападу талібів на північне місто Кундуз – про це повідомила місцева влада. За словами директора з охорони здоров'я провінції Ехсанулли Афзалі, загинули троє цивільних, 55 людей поранені. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: за двома останніми терактами в Афганістані стоїть «ІД», а не таліби

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ