Депутат однієї із районних рад області підозрюється у заволодінні понад 2,7 млн. грн. бюджетних коштів виділених на ремонт доріг на Рівненщині

Депутат однієї із районних рад області підозрюється у заволодінні понад 2,7 млн. грн. бюджетних коштів виділених на ремонт доріг на Рівненщині

21.05.20 10:03 0 481
За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області 20 травня 2020 року депутату однієї із районних рад області повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, проведенні фінансових операцій з метою легалізації незаконно отриманих бюджетних коштів, а також службовому підробленні офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, вказаний депутат, перебуваючи на посаді директора підприємства, діючи за попередньою змовою з керівником іншого пов'язаного з ним суб'єкта господарювання, упродовж вересня-грудня 2017 року, при виконанні на замовлення Служби автомобільних доріг у Рівненській області робіт з поточного ремонту ділянки автодороги на території Березнівського району Рівненської області, склали завідомо неправдиві офіційні документи з внесеними до них недостовірними відомостями про вартість виконаних робіт, яку завищили на суму понад 2,7 млн. грн., подали вказані підроблені документи (акти виконаних робіт форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3) для оплати та у подальшому заволоділи коштами Рівненського обласного бюджету на вказану суму, які були перераховані за нібито виконані роботи. Частину незаконно отриманих коштів у сумі понад 1,1 млн. грн. причетними до вчинення злочинів особами знято готівкою в банківській установі.

На даний час проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаних злочинів та вирішується питання про обрання особі запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Рівненській області. Оперативний супровід працівники Управління СБУ в Рівненській області та Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Криму заявляють про ...

КОМЕНТАРІ