Вучич: серби в Чорногорії не можуть здобути свої права

Вучич: серби в Чорногорії не можуть здобути свої права

21.05.20 11:09 0 557
Президент Сербії Александар Вучич, заявив, що серби в Чорногорії, «котрі становлять 30 відсотків населення країни, не беруть участь у владі, не можуть здобути свої права й не можуть впливати на політичні й інші важливі речі». Він про це заявив після зустрічі з патріархом Сербської православної церкви (СПЦ) Іринеєм, в ході якої обговорили ситуацію в сусідній країні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сербський президент додав, що «Сербія буде боротися за право свого народу демократичними засобами, юридичним шляхом, але нікому не допустить насильства над сербами».

Патріарх Іриней стверджує, що становище сербів в Чорногорії «ніколи в історії не було важче: так не було ні в час Османської імперії, ні в час комунізму, вони виявляли більше пошани до церкви». За його словами, влада сусідньої держави «створює нову націю, чорногорську, з метою витіснити все, що називається сербським».

Наразі влада Чорногорії не коментувала цих заяв. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Чорногорії звільнили 9 священників Сербської православної церкви, затриманих 12 травня

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ