Ситуація у медичних закладах Тернополя залишається стабільною

Ситуація у медичних закладах Тернополя залишається стабільною

22.05.20 11:49 0 546
На засіданні Тернопільського міського оперативного штабу начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак проінформував про загальну ситуацію в міських лікарняних закладах, стан обстежень та захворюваності на COVID-19 у Тернополі, а також про придбання нового медичного обладнання.

Станом на 71-ий день карантину:

— 32 пацієнтів з підтвердженими діагнозами на COVID-19;

— 25 пацієнтів перебуває на амбулаторному лікуванні (з них 5 дітей);

— у лікарнях Тернополя перебуває 11 хворих на COVID-19;

— у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» станом на ранок 21 травня перебуває 8 хворих на коронавірус, 7 з них – тернополяни. Ще 4 людей у лікарні - із підозрою на COVID-19. Стан пацієнтів середньої важкості, одна пацієнтка підключена до апарату ШВЛ;

— у КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» - 3 пацієнтів (2 дітей і 1 дорослий) з підтвердженим COVID-19. Ще 3 пацієнтів у лікарні з підозрою на коронавірус. Стан пацієнтів - середньо-важкий, підключених до апаратів ШВЛ немає;

— у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» на обсервації перебуває 2 тернополян;

— на самоізоляції, за даними сімейних лікарів, перебуває 372 особи.

— загалом у Тернополі від початку епідемії коронавірусу діагноз підтвердили у 97 людей;

— 64 тернополян одужало.

Від початку карантинних заходів у Тернополі провели 2351 експрес–тест та 1334 ПЛР-тестувань серед мешканців міста.

Наразі проводиться тестування водіїв транспортних засобів, що здійснюють спеціальні перевезення, кондукторів, таксистів та медичних працівників (зокрема, спеціалістів поліклінік та медпрацівників стаціонарних закладів охорони здоров’я), а також продовжується проведення тестування усіх працівників дошкільних навчальних закладів міста. Відомо, що з 301 проведеного експрес-тестування серед працівників садочків, в трьох осіб виявлено підозру на COVID-19, аналізи взяті для ПЛР-дослідження в лабораторний центр.

Окрім того, в лікарняних закладах Тернополя продовжується проводитися робота із закупівлі необхідного медичного обладнання. Уже завтра міська дитяча комунальна лікарня отримає УЗД-апарат не лише для пацієнтів із захворюванням на COVID-19, але й для дослідження інших дитячих паталогій.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Від початку епідсезону в ...
Наступна новина: День вишиванки в Києві – ...

КОМЕНТАРІ