З 1 червня у Тернополі відновиться робота дитячих садочків

З 1 червня у Тернополі відновиться робота дитячих садочків

22.05.20 11:15 0 573
20 травня Кабмін ухвалив рішення про запровадження адаптивного карантину до 22 червня та про початок другого етапу пом’якшення карантинних заходів після 22 травня. Відповідно до постанови, в регіонах, в яких здійснюється послаблення карантину, дозволено відновити роботу дошкільних навчальних закладів уже з 25 травня.

Тож, враховуючи спад захворюваності на коронавірусну інфекцію у Тернополі, міським оперативним штабом прийнято рішення, що уже з 1 червня дошкільнята зможуть повноцінно відвідувати дитячі садочки у нашому місті.

До цього часу в усіх дошкільних навчальних закладах Тернополя буде проведено інтенсивну підготовку приміщень та прилеглої території до роботи і прийому дітей в умовах карантину.

«Впродовж тижня всім працівникам дитсадків буде проведено експрес-тестування на коронавірус, щоб уникнути будь-якої загрози для відвідувачів, а також для безпечного перебування дошкільнят у групах, всі вони до 1 червня повинні пройти медичний огляд у лікаря-педіатра та отримати довідки з відміткою про відсутність контакту з хворими на коронавірус, з особами, у яких є підозри на COVID-19 та з тими, хто перебуває на самоізоляції, - зазначила на засіданні оперативного штабу Ольга Похиляк – У кожному садочку буде присутній медпрацівник, який щодня проводитиме температурний скринінг дітям та вихователям та слідкуватиме впродовж дня за станом здоров’я дітей, здійснюючи при цьому прийом дошкільнят не у приміщенні, а на вулиці».

Додамо, що в рамках підготовки дитсадків до відновлення роботи 1 червня, наразі проводиться закупівля всіх необхідних миючих, антисептичних та дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів і засобів індивідуального захисту для працівників і відвідувачів дошкільних навчальних закладів, а також ведуться роботи з поточного ремонту і утеплення будівель дитсадків, знезараження приміщень та аналізу питної води.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ