У столиці Болгарії хочуть прибрати пам’ятник «радянським визволителям»,Росія протестує

У столиці Болгарії хочуть прибрати пам’ятник «радянським визволителям»,Росія протестує

23.05.20 10:38 0 512
Один із районних голів Софії висловився за те, щоб прибрати пам'ятник епохи комунізму на честь «радянських визволителів» Болгарії у 1944 році з громадського парку у столиці Болгарії.

Голова Лозенецького району Софії Костянтин Павлов звернувся з такою ініціативою до мера Софії, бо вважає, що «місто має бути звільнене від символів тоталітарної епохи». Таке прохання міського посадовця стало відповіддю на отриманого ним раніше листа від посла Росії в Болгарії Анатолія Макарова, в якому дипломат висловив «глибоке обурення» пропозицією Павлова прибрати пам'ятник з міського району, яким він керує. Павлов заявив, що переслав листа посла до МЗС Болгарії і чекає реакції.

Болгарський посадовець пропонує перемістити пам'ятник у музей, а якщо під пам'ятником будуть знайдені останки радянських солдатів, то їх слід «поховати згідно з гуманітарним законодавством» на одному із софійських кладовищ.

Російський посол Макаров заявив, що розкопки останків «можуть бути інтерпретовані як спроба реабілітувати нацизм». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Міноборони Чехії відмовили Росії: пам'ятник Конєву «передати не можемо»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ