У Росії назвали «необґрунтованим» вихід США з угоди про «відкрите небо»

У Росії назвали «необґрунтованим» вихід США з угоди про «відкрите небо»

23.05.20 08:16 0 449
Сполучені Штати безпідставно заявляють про вихід з угоди про «відкрите небо», заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

Рябков 22 травня звинуватив США у спробах підважити міжнародну безпеку та відсутності доказів порушення угоди з боку Кремля.

За словами російського дипломата, заяви США «повністю безпідставні».

Рішення Вашингтона прокоментували 10 країн з 34 учасників угоди, в тому числі Франція та Німеччина.

«Ми шкодуємо через заяку Сполучених Штатів щодо планів вийти з угоди про «відкрите небо», хоча й поділяємо тривогу щодо того, як її виконує Росія», – йдеться в спільній заяві, яку оприлюднило міністерство закордонних справ Росії.

Читайте також: Радник Трампа заявив про його бажання подовжити угоду про обмеження ядерної зброї з Росією?

Напередодні державний секретар США Майк Помпео заявив про низку порушень умов угоди про «відкрите небо» з боку Росії. В тому числі він вказав на створення дозаправочної станції для літаків «відкритого неба» на території незаконно анексованого Криму.

Влада США оголосила 21 травня про вихід із угоди про «відкрите небо», в якому беруть участь 35 країн. Водночас Трамп заявляв про готовність укласти нову угоду.

Угода про «відкрите небо» почала діяти у 2002 році. Її підписали 34 країни, включно з Росією. Вона покликана підняти рівень міжнародної стабільності шляхом дозволу країнам-підписантам здійснювати розвідувальні польоти над своїми територіями.

Протягом останніх років спостерігачі США звинувачували Росію у зловживанні своїми правами: здійсненні спостережень із більш просунутим інструментарієм і не лише в рамках визначених маршрутів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 25 травня у Тернополі ...
Наступна новина: Перелік аптек програми ...

КОМЕНТАРІ